Неіснуючі інтернет та Wi-Fi: в селі Одеськой області чиновники “забезпечили зв’язком” лише на папері соціальні заклади майже на 800 тис. грн

1 коментар 30591 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В селі Одеської області чиновники лише на папері забеспечили інтернетом кілька установ. Вони провели інтернет у непрацюючі медичні заклади  та облаштували Wi-Fi у неіснуючому дитячому садку. Захарівська селищна рада підписала більше десятка договорів про постачання інтернет-послуг з фірмою “Діамант-ТВ” на суму майже 800 тис. грн. Про це повідомили у Південному офісі Держаудитслужби.


Аудитори перевірили результати закупівлі Захарівською селищною радою Роздільнянського району послуг з підключення до інтернету соціальних закладів. Під час перевірки виявилося, що у селі Василівка інтернет за документами провели до дитячого садку, якого насправді не існує. У селищній раді цей прикрий факт пояснили технічною помилкою.

У тій самій Василівці мали встановити комп’ютерне обладнання у фельдшерсько-акушерському пункті. Але аудитори встановили, що пункт зачинений на ремонт, а хворих приймають зовсім в іншому приміщенні.

Така сама ситуація у селі Новозаріцьке. У бібліотеці того ж села інтернет-обладнання немає, хоча за паперами має бути. У школі села Росіяновка нібито підключили Wi-Fi, але ані вчителі, ані працівники селищної ради не знали паролю до нього. У Новошибському клубі не вдалося протестувати послугу з використанням кабелю — через відсутність самого кабелю.

Селищний голова пояснив, що вночі клуб не охороняють, а тому ноутбук і все приладдя зберігається вдома у завідувача. Матеріали перевірки аудитори передали до обласної прокуратури. Відзначимо, що всього Захарівська селищна рада підписала 12 договорів про постачання інтернет-послуг з фірмою “Діамант-ТВ” на загальну суму 794,5 тис. грн.

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Дима
Дима
1 год назад

Та ясна річ, що разом крадуть. Краще б написали хто там кому кум.

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x