На Миколаївщині загинув командир одеської 28-ї окремої механізованої бригади ім. Лицарів Зимового походу Віталій Гуляєв

0 коментарів 40527 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На Миколаївщині в суботу, 23 липня, загинув командир 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового походу полковник Віталій Гуляєв. Саме під його командуванням ОМБр зупинила просування російських військ на півдні України.


Про трагічну втрату повідомив Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook.

“Загинув Віталій Гуляєв. Це – добре знайома і дуже близька мені людина. Відчуваю особисту втрату і раптову порожнечу. Востаннє зустрічалися на півдні буквально пару тижнів тому. Тоді ми привезли хлопцям “гостинці”: пікапи, “Старлінки”, генератори. Так, наче це було вчора. Так, неначе й досі бачу і чую його”, – написав політик.

Він нагадав, що 25 лютого, на наступний день після повномасштабного вторгнення, “лицарі” під проводом полковника не дали окупантам висадитися десантом біля Коблевого, щоб далі йти на Миколаїв та Одесу. І плани кремля захопити весь південь України зазнали краху.

Зазначимо, Віталій Гуляєв воював на передовій із 2014 року. На посаду командира одеської 28-ї бригади його призначили у вересні 2021 року. В боях з російськими загарбниками показав себе грамотним, сміливим та рішучим командиром.

Вічна пам’ять Герою.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x