Український Youtube: що варто подивитись та ТОП-3 блогерів з Бессарабії

0 коментарів 84807 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


YouTube – одна з найбільших та найвідоміших онлайн платформ в світі. Відеохостинг вже багато років є місцем, де кожен може створити свій власний контент, самовиразитись, та заробити на цьому. Саме YouTube став одним з сайтів де зародилось «блогерство». В наш час ця професія користується неймовірною популярністю.


Серед українців, також, є блогери, що ведуть власні ютуб канали. Можна легко назвати імена тих, хто зацікавив в інтернет-мережі аудиторію, яка перевищує мільйони підписників. Багато з них створюють контент російською, заради охоплення більшої кількості глядачів. Проте існують україномовні ютубери, які роблять цікавий контент, але не здобувають настільки великої популярності. Через те, що пересічний український користувач YouTube рідко шукає ролики українською, такі блогери залишаються в тіні. В період українізації потрібно звернути на них увагу. Крім того на теренах україномовного YouTube можна знайти безліч відео на різноманітну тематику.

Якщо вам подобається готувати, ви цікавитеся кулінарією, чи просто любите смачно поїсти варто завітати на канали фуд-блогерів. Канал «Лілії Цвіт», розповість вам про традиційні українські страви та поділиться найкращими рецептами їх приготування.  Євген Клопотенко – один з найвідоміших кулінарів країни. У своєму блозі «Ievgen Kopotenko», де з недавнього часу відеоролики виходять виключно українською, Євген розкриє кулінарію з нового боку та повністю переосмислює добре знайомі кожному страви. «First Culinary Ukraine» – перший україномовний кулінарний канал, як запевняє нас сама авторка, докаже що готувати – просто. Вона ділиться зі своїми підписниками рецептами найлегших та найсмачніших страв.

Саморозвиток – важлива річ в нашому житті про яку не варто забувати. За-для того, щоб дізнатись щось нове, в наш час, досить зайти на YouTube. Канали з науковою тематикою допоможуть отримати нові знання та зроблять це в цікавому форматі. «Ім. Т.Г. Шевченка» – канал присвячений історії України. Ведучі – брати Капранові, в подробицях розповідають про минуле нашої держави та розкривають невідомі факти. Популяризує науку  Артем Абдул на каналі «Клятий раціоналіст». Блогер викриває псевдонаукові міфи та створює розмовні відео на різноманітну наукову тематику: від ковіду та вакцинації  до шокуючих фактів про їжу. Наступний ютуб канал є корисним для випускників одинадцятих класів. «ZNO.UA», розкажуть вам все про зовнішнє незалежне оцінювання та допоможуть підготуватися до іспитів.

Щоб дізнатися більше про світ та Україну необов’язково подорожувати самому. Тревел-блогери покажуть та розкажуть те, про що не дізнаєшся з туристичних путівників. Проєкт «Ukraїner» познайомить вас з невідомою Україною. На каналі розповідають про найцікавіші місця країни та різні культури, які можна зустріти на території нашої держави. «Двоколісні хроніки» покажуть вам подорож навколо світу на велосипедах. Володимир Муляр та Ярина Квітка разом з маленьким сином Марком побували вже у 35 країнах світу. Вони запевняють, що на їх канал це не постановочне тревел-шоу, а розповідь про справжні пригоди.

Цікавитеся новинками кіно та серіалів? Тайлер Андерсон з каналу «Geek Journal» робить огляди на найгарячіші новинки та обговорює новини кіноіндустрії. Велику увагу блогер приділяє українському медіапростору, зокрема, телеканалам та стрічкам вітчизняного виробництва. Але, якщо ви хочете ще глибше зануритись у сферу українського кіно, вам варто завітати на канал «Загін кіноманів». Тут ви дізнаєтесь все про наші фільми, познайомитесь з процесом їх створення, а також почуєте багато нового про український дубляж.

Існують також україномовні канали для дітей. Перегляд відео державною мовою допоможе малим українцям краще оволодіти нею в майбутньому. Найвідоміший дитячій канал україномовного YouTube «Діма і машинки», показує дітлахам цікаві історії та розпаковку дитячих електромобілів і мотоциклів. «З любов’ю до дітей» – тут ви знайдете веселі дитячі пісні та цікаві розвиваючі відео для дітей.

І, нарешті, поговоримо про розважальний контент. Цей сегмент українського YouTube є чи не найпоширенішим. Українські блогери створюють відеоролики на різноманітну тематику починаючи від жартівливих переозвучок фільмів та кліпів, закінчуючи власними гумористичними шоу. Про актуальні новини з сарказмом та за допомогою веселих скетчів розповідає «Телебачення Торонто». Випуски виходять щонеділі, та містять лише найновіші та найцікавіші події минулого тижня. Веселі пародії на кліпи популярних артистів, та процес їх створення ви знайдете на каналі «Сільрада». Авторська команда обіцяє, що ви не залишите їх без усмішки. Найпопулярнішим серед україномовних каналів – «Чоткий паца» . Тут ви також знайдете пародії на відомі пісні, які подобаються більш ніш 4 мільйонам підписників. Виходець з колективу «Чоткого паци» –Василь, веде свій власний однойменний блог. На ньому чоловік знімає реакції на трендові ролики та радує публіку розмовними відео. Любителі комп’ютерних ігор можуть завітати на канал «Alex_D20». Тут ви найдете проходження та огляд ігор, в тому числі,  українського виробництва.

Зараз на теренах YouTube, за словами Сергія Притули, який, доречі, також почав вести власний блог, триває «період тотальної українізації». Все більше каналів починають публікувати відео саме українською.

Бессарабія теж може похизуватися своїми відеоблогерами. Особливо активними в сфері блогерства є жителі Ізмаїлу. Серед них можна назвати «Manifest Channel», творцем якого є Дмитро Ковальчук. Дмитро знімає розважальні відео з оригінальним сюжетом. Його відеоролики завоювали прихильність вражаючої кількості підписників – 3 мільйони. Раїса Горячєнко на своєму каналі ділиться секретами посадки і догляду за рослинами та ідеями для затишного облаштування саду, городу, дачі. На її каналі налічується 187 тисяч підписників. Ще одним блогером родом з Ізмаїла є Денис Кошельник, який позиціонує себе як «народний кореспондент». На канал «Koshelnik_TV» Денис публікує інтерв’ю з представниками влади, відомими людьми та цікавими особистостями з народу. Хоч основна діяльність блогера зосереджена в Іnstagram, в YouTube його відеоролики набрали вже більше 8 мільйонів переглядів.

 

 

 

 

 

Український YouTube невпинно розвивається. Нашим блогерам вистачає цікавих ідей, але вони потребують бувають глядацької уваги. Своєю активністю та зацікавленістю саме підписними надихають їх створювати більше якісного контенту.

Автор Кароліна Семенихіна

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x