Журналисты обратились к Генпрокурору по поводу рейдера из Килийского района, который избежал наказания за убийство

0 коментарів 129627 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Недавняя публикация “Бессарабии INFORM” под названием «Высокопорядочный» фермер, стоящий за земельными протестами в селе Десантное Вилковской ОТГ оказался откупившимся убийцей, набрав более 35 тыс просмотров, вызвала широкий общественный резонанс.


В редакцию поступило множество обращений жителей Бессарабии, которые встревожены тем, что скандальному фермеру и по совместительству егерю Килийского района Сергею Иванову удалось избежать наказания за убийство человека, которое произошло еще в 2006 году.

Не желая терпеть произвол и беззаконие, люди попросили журналистов разобраться в ситуации и выяснить, как и почему правоохранители и судьи допустили, чтобы убийца разгуливал на свободе. Кроме того, жители Килийского района сообщили в редакцию и о других преступлениях, совершенных Сергеем Ивановым.

Как нам удалось выяснить, постановлением Татарбунарского районного суда  от 22 марта 2017 года  уголовное дело в отношении Иванова было закрыто в связи с истечением сроков давности.

Журналисты “БИ”, возмущенные данным фактом не меньше общественности, решили направить обращение на имя Генпрокурора Украины Юрия Луценко с просьбой вмешаться в данную ситуацию и поспособствовать в возобновлении уголовного производства по обвинению Сергея Иванова в совершении преступления, предусмотренного ч. 2 ст. 121 УК Украины, а также проверить другую информацию о его противоправной деятельности.

Ниже приводим текст обращения, которое уже направлено по почте в Генеральную прокуратуру Украины.

Генеральному прокурору України

Луценку Юрію Віталійовичу

01011, м. Київ, вул. Різницька, 13/15

Тел. (044) 280 10 20

Шановний Юрію Віталійовичу!

Вимушені звернутись до Вас з приводу свавілля та беззаконня, яке відбувається в Одеській області, що призводить до залишення без покарання злочинців, які вбивають людей.

Так, наприкінці 2006 році громадянин України Іванов Сергій Антонович знаходячись в місті Кілія, Одеської області, в ході конфлікту з Мінчевим В.Г., перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, побив останнього (наніс удар кулаком в область обличчя, після чого схопивши за волосся,  вдарив його один раз обличчям об поверхню столу). Через декілька годин, після додаткового вживання алкогольних напоїв, Іванов С.А. знову побив Мінчева В.Г. (вдарив його не менше 3-х разiв в область обличчя, в результаті чого той впав на землю, а потім наніс йому ще не менше 3-х ударів ногами у різноманітні частини тіла), завдавши тяжкі тілесні ушкодження. Від отриманих тілесних ушкоджень настала смерть Мінчева В.Г., яка була прямо пов’язана з нанесеними Івановим С.А. тілесними ушкодженнями.

Своїми умисними діями Іванов С.А. вчинив злочин, передбачений ч. 2 ст. 121 КК України (Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого).

Досудове слідство за вказаними фактами було розпочато з кінця 2006 року, проте лише 23 жовтня 2013 року (6 років з моменту вчинення злочину) до Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області від органів досудового слідства надійшов обвинувальний акт у кримінальному провадження за обвинуваченням Іванова С.А. у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України.

Невідомим є те, яким чином Ізмаїльским міськрайонним судом  Одеської області розглядався даний обвинувальний акт, оскільки звільнення Іванова С.А. від кримінальної відповідальності  за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України, відбулося ухвалою Татарбунарського районного суду Одеської області.

Так, ухвалою Татарбунарського районного суду Одеської області від 22 березня 2017 року у кримінальній справі № 500/8540/13-к задоволено клопотання Іванова С.А. про закриття кримінального провадження у зв’язку з закінченням строків давності, звільнено Іванова Сергія Антоновича від кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України.

Звертаємо Вашу увагу, що вчинення злочину відбулося в місті Кілія, обвинувальний акт «чомусь» скеровано до міста Ізмаїл, а звільнення від кримінальної відповідальності відбулося в місті Татарбунари, при тому, що в Кілії є районний суд.

Також занепокоєння викликає той факт, що досудове слідство здійснювалось 6 років, судовий розгляд 4 роки, що призвело до можливості застосування відносно злочинця строків давності в тяжкому злочині.

10.09.2018 року на веб-сайті «Бессарабія ІНФОРМ» за посиланням https://bessarabiainform.com/2018/09/vysokoporyadochnyj-fermer-stoyashhij-za-zemelnymi-protestami-v-sele-desantnoe-vilkovskoj-otg-okazalsya-otkupivshimsya-ubijtsej/ опубліковану статтю відносно Іванова Сергія Антоновича, а саме його причетність до вбивства людини та корупційних схем з отриманням земельних ділянок на території Кілійського району.

На даний час вищевказана ситуація викликала великий резонанс у суспільстві, люди не розуміють, яким чином така особа може очолювати посаду єгеря району, а тим більш яким чином йому вдалося уникнути відповідальності за вбивство! В редакцію «Бессарабія ІНФОРМ» кожного дня надходять дзвінки щодо інших фактів злочинної діяльності Іванова Сергія Антоновича.

Крім того, за нашою інформацією, органи прокуратури були «куплені» з боку Іванова С.А., тим самим сприяли такому тривалому досудовому слідству та підтримали в суді закриття кримінального провадження у зв’язку з закінченням строків давності.

Додатково, є відомості, що Іванов Сергій Антонович через корупційні зв’язки з колишнім головою Кілійської районної державної адміністрації Одеської області Грековим Віктором Вікторовичем та нині діючим головою Десантненської сільської ради Аністратенком Михайлом Івановичем уклав незаконні договори оренди 160 га державної землі, орендна плата за які складала «копійки». Тим самим, як місцевий, так і державний бюджети втратили значну кількість належних від оренди надходжень, що є підставою для порушення низки кримінальних проваджень.

У зв’язку з вищевказаним, великою збентеженістю громадян Одеської області, наявністю підстав незаконної діяльності Іванова Сергія Антоновича та його поплічників, –

ПРОСИМО ВАС:

  • Втрутитись в дану ситуацію.
  • Дослідити факти, викладені в цьому зверненні.
  • Сприяти у поновленні кримінального провадження, за обвинуваченням Іванова Сергія Антоновича  у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України.
  • Перевірити причетність Іванова Сергія Антоновича до незаконного укладення договорів оренди земельних ділянок, а саме 160 га земель Кілійського району Одеської області.
  • Перевірити наявність корупційних зв’язків між Івановим Сергієм Антоновичем та колишнім головою Кілійської районної державної адміністрації Одеської області Грековим Віктором Вікторовичем і нині діючим головою Десантненської сільської ради Аністратенком Михайлом Івановичем.
  • У випадку виявлення порушення з боку Іванова Сергія Антоновича закону, розпочати кримінальні провадження.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x