Природні чудеса України – мальовничі пейзажі. ФОТО

0 коментарів 372978 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Україна сповнена прекрасних місць з дивовижними пейзажами. У нашій країні є і гори, і море, і таємничі печери, і великі пустелі – варто тільки захотіти все це побачити. А найприємніше, що знаходиться все це буквально під рукою.


Цілий світ у мініатюрі можна знайти, навіть не залишаючи меж України. Шукачі вражень і цінителі красивих пейзажів можуть знайти на її території безліч прекрасних місць, фотографії яких з легкістю переконають глядача в тому, що це Австралія, Ізраїль, США чи Швейцарія.

Пропонуємо побувати разом з нами в десяти найбільш унікальних пейзажних точках України. Ці найкрасивіші місця світу повинен відвідати кожен мандрівник.

1. Водоспад Шипіт

Краще гір можуть бути тільки гори з спадаючими потоками води. Водоспад Шипіт біля підніжжя гори Гемба, в українських Карпатах – один з найкрасивіших водоскатов в Україні. Незважаючи на те, що водоспад відносно невеликий, у красі його можна порівняти з африканським мега-каскадом Тугела.

Природные чудеса Украины - живописные пейзажи. ФОТО

Де розташований: Закарпатська обл, Межигорький район, село Синевирська Поляна

2. Дністровський каньйон

Дністровський каньйон розташований в межах чотирьох західних областей України: Івано-Франківської, Тернопільської, Чернівецької та Хмельницької. Загальна довжина його становить близько 250 км, що забезпечує Дністровському каньйону місце в списку найбільших каньйонів не лише України, але і Європи. За результатами всеукраїнського Інтернет-опитування у 2008 році, Дністровський каньйон визнаний одним із 7 природних чудес України. Бонусом до природних красот каньйону стане рукотворна пам’ятка – добре збереглася до наших днів Хотинська фортеця. Чим не Англія?

Природные чудеса Украины - живописные пейзажи. ФОТО

Де знаходиться: Івано-Франківська, Тернопільська, Чернівецька та Хмельницька області

3. Мавринський майдан

Мавринський майдан – не менш загадковий історичний об’єкт, ніж всесвітньо відомий Стоунхендж або геогліфи Наска. Походження майдану неивестно. Існує кілька версій щодо його утворення і призначення. За однією з них, запорізькі козаки використовували майдан як оборонна споруда. Можливо, раніше він був храмом, релігійно-культовою спорудою або якимось обсерваторным комплексом те саме.

Природные чудеса Украины - живописные пейзажи. ФОТО

Де знаходиться: Дніпропетровська область, Павлоградський район, село Межиріч

4. Актовський каньйон

Актовський каньйон відомий також як “Каньйон диявола”. Українська мініатюрна версія північноамериканського Гранд-Каньйону знаходиться в Миколаївській області. Що особливо дивно, адже це рівнинна територія України. Гранітно-базальтові скелі ріднять український каньйон з американським не тільки візуально, але і за геолого-ландшафтним показниками.

Природные чудеса Украины - живописные пейзажи. ФОТО

Де знаходиться: Миколаївська оласть, Вознесенський район

5. Оконські джерела.

На гладі невеликого озера, не замерзаючого круглий рік, завжди помітні два невеликих “горбка” – це термальні ключі. Проходячи триметрову товщу ці фонтани піднімають з глибин близько двохсот літрів води в секунду. Озерні ключі містять високий відсоток вапна, кухонної солі і магнію, а завдяки їх температурі, вода у всьому озері ніколи не замерзає навіть у лютий мороз градусник показує 8-9° С.

Природные чудеса Украины - живописные пейзажи. ФОТО

Де знаходиться: Волинська область, Маневицький район, село Оконськ.

6. Скелі Довбуша

Скелі Довбуша – не тільки красиве місце, але ще й історичне. Величезні валуни, прозвані так на честь ватажка опришків, з’явилися тут задовго до Олекси Довбуша і людей взагалі. Вік скель перевищує 70 млн років. Сьогодні територія, де знаходяться мальовничі скелі, відноситься до Поляницкому регіональному ландшафтному парку, де любителі гір знайдуть для себе ще багато цікавого.

Природные чудеса Украины - живописные пейзажи. ФОТО

Де знаходиться: Івано-Франківська обл., Долинський р-н

7. Кришталева печера.

Карстовий лабіринт довжиною 22 метри отримав свою назву за невимовно красиві гіпсові кристали, що прикрашають стіни печери.

Природные чудеса Украины - живописные пейзажи. ФОТО

Де знаходиться: Тернопільська область, Борщевський район, село Кривче

8. Озеро Синевир

Озеро Синевир – найбільше озеро України в 2008 році було визнано одним з семи чудес нашої країни. Озеро розташоване на висоті 989 метрів над рівнем моря, його глибина сягає 22 метри.

Природные чудеса Украины - живописные пейзажи. ФОТО

Де розташований: Закарпатська область, Міжгірський район, село Синевирська Поляна

9. Українське Мертве море.

Так називають озеро Лемурийское на Херсонщині. На кожен літр води з Лемурійського озера, припадає на 50 грамів більше солі, ніж на літр води Мертвого моря. Води цього озера пофарбовані в рожевий колір. Завдяки своїм лікувальним властивостям, вода з цього озера визнана однією з найбільш цілющих в Україні, так само, як і місцеві лікувальні грязі. Чим не Йорданія?

Природные чудеса Украины - живописные пейзажи. ФОТО

Де знаходиться: Херсонська область, неподалік від села Григорівка

10. Тунель кохання

Тунель кохання – пам’ятка природи місцевого значення. Знаходиться мальовничий романтичний куточок біля селища Клевань, що у Рівненській області. Тунель являє собою ділянку залізничної колії, що веде від Клевані до селища Оржів, картинно заросла з обох боків деревами. Тунелем кохання присвячений фільм “Клевань: Тунель Кохання” японського режисера Акийоши Имазаки, знятий ним з натури в 2014 році.

Природные чудеса Украины - живописные пейзажи. ФОТО

Де знаходиться: Рівненська область, неподалік від селища Клевань

Источник

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x