Евромайдан: врачи обратились к “Беркуту” с просьбой не бить их коллег

3 коментаря 28917 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


cc4cf2228ea1bd1e237bb683ca4f8716Сьогодні в Україні склалася напружена ситуація, приводом до якого стало звіряче побиття беззахисних студентів на Майдані Незалежності. Кадри невиправданої жорстокості по відношенню до мирної молоді з боку міліції сколихнули суспільство та вивели на вулиці міст країни мільйони людей. Держава опинилася на межі соціального конфлікту та розколу.


 В цей складний час звертаємося до вас з проханням усвідомити власну відповідальність за долю країни. Саме від вашої витримки, вашої зваженості та адекватності залежатиме подальший розвиток ситуації.

Закликаємо вас в жодному разі не використовувати спецзасоби проти жінок та людей похилого віку. Не бити палицями по голові, ключицях, животі та області серця, щоб уникнути тяжких травмувань людей. Не добивати ногами та палицями тих, хто вже впав. Не намагатися умисно спричинити протестувальникам тілесні ушкодження. Не бити тих, хто не чинить спротиву.

Окремо хочемо звернутися до вас із закликом не піднімати руку на лікарів, які, ризикуючи здоров’ям та життям, надають допомогу як постраждалим протестуючим, так і вам.

На жаль, багато лікарів постраждало під час зіткнень біля Адміністрації Президента України, коли загони спецпризначення, не зважаючи на білі халати та опізнавальні знаки у вигляді червоно хреста, били та калічили медиків під час надання ними допомоги постраждалим протестуючим. У результаті наші колеги-лікарі змушені були самі звертатися за медичною допомогою з численними травмами та переломами. Подібні дії вважаємо неприпустимими, адже навіть під час війни медики є недоторканими, оскільки лише виконують свій лікарський обов’язок.

Ми, українські лікарі, давали присягу, і однаково готові надавати медичну допомогу всім постраждалим – незалежно від віку, статі, національності та політичних вподобань, міліціонерам та протестувальникам, західнякам і східнякам, прихильникам та противникам революції.

Всі ви – наші співвітчизники, і наш обов’язок охороняти ваше здоров’я та життя. Тому закликаємо вас також усвідомити, що всі, хто вас оточує – ваші співгромадяни, які потребують вашого захисту та підтримки.

Ми віримо, що серед вас немає садистів, а ті прикрі кадри, які бачила вся країна – лише наслідок надмірних емоцій, які в подальшому будуть триматися під контролем. Адже ви – сильні, ви – чоловіки. Чоловіки, які присягнули нас захищати.

Заслужений лікар України, д.м.н.    Ольга Богомолець

Голова Всеукраїнського Лікарського Товариства Олег Мусій

 Прес-центр «#Євромайдану»

guest

3 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Измаил
Измаил
10 лет назад

Беркут- 3.14дарасы!!! Только и могут, что толпой избивать кто слабее. Как шакалы! Сколько помню их приезды в город, вечно кого-то лупили за кривой взгляд! Быдлота в форме с дубиною в руках! Чтобы вас на Майдане тысячи людей ногами топтали! Заслужили!

Док
Док
10 лет назад

Пока будут платить Майдан будет стоять. Где ещё можно столько заработать, ещё и по столице погулять. А беркут этого просто не понимает..и чего людей бить..там только мирные граждане выражают протест. Никого не трогают. Дайте же нормально заработать!

вв
вв
10 лет назад
Ответить на  Док

там везде можно нормально заработать,в Киеве по 300 грн в день охранники получают ,а тут люди целый день на ногах и на холоде

3
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x