МВС інформуе: Реєстрація громадян України

0 коментарів 28107 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


mvs1На сьогоднішній день в Україні, діє Закон «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні». Відповідно до цього Закону поняття «прописки» не існує, а використовується термін «реєстрація».


Кожен громадянин України, а також іноземці чи особа без громадянства, які постійно або тимчасово проживають на території України, зобов’язані протягом 10 днів після прибуття на нове місце проживання обов’язково зареєструватися.

Для реєстрації місця проживання фізична особа або її законний представник зобов’язаний звернутися до територіального підрозділу Державної міграційної служби України, якщо в Одеському регіоні, то відповідно до територіальних підрозділів ГУ ДМС України в Одеській області, і подати наступні документи:

1. Письмова заява про реєстрацію місця проживання встановленого зразка

2. Документ, в який вноситися відомості про місце проживання (це може бути – паспорт, тимчасове посвідчення громадянина України, посвідчення на постійне проживання і т.п)

3. Квитанцію про сплату державного мита або документ про звільнення сплати.

4. Талон зняття з реєстрації з місця проживання в Україні (у випадку зміни місця проживання в межах України). Талон зняття з реєстрації з місця проживання в Україні не подається у разі оформлення реєстрації місця проживання з одночасним зняття з реєстрації попереднього місця проживання.

У відповідності з тим же Законом України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні», поняття тимчасової прописки не існує. У даному Законі прописаний термін «тимчасового перебування». Під дану дію підпадають фізичні особи, які перебувають поза місцем проживання більше місяця. Граничний термін реєстрації місця перебування становить до 180 днів.

Дана дія входить в структуру міграційного законодавства, у разі його порушення а саме оформлення не своєчасної реєстрації, вступає в силу адміністративна відповідальність у вигляді оплати штрафу фізичної особи, (відповідно до ст. 197 КпАП), та приймаючої сторони (згідно ст. 199 КпАП), у розмірі від 17 гр. до 51 гр.

Якщо громадянин України скористається оформленням незаконної реєстрації, то дана дія буде кваліфіковуватися як використання завідомо підробленого документу, тобто фальсифікація документів, що несе за собою кримінальну відповідальність

Додатково повідомляємо: паспорт громадянина України для виїзду за кордон, громадянин України не зможе оформити без реєстрації місця проживання. На додаток можна відзначити і той факт, що при перетину кордону України за внутрішнім паспортом громадянина України, без пред’явлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон, громадянин України без реєстрації місця проживання не зможе перетенути кордон, і буде співробітниками прикордонної служби знятий з транспорту ( залізничного, морського,повітряного сполучення т.п.).

 

Начальник Управління паспортної роботи,

громадянства та реєстрації фізичних осіб                                                                                С.Х.  Яворський

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x