Дякуємо, що читаєте нас українською💪

В Одеській області нейтралізовано банду, яка тероризувала місцевих мешканців

0 коментарів 10368 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Зловмисники здійснювали розбійні напади на приватні оселі громадян та обкладали «даниною» місцевих підприємців. У разі відмови – застосовували психологічний тиск, вчиняли насильство та погрожували вбивством, у тому числі родичам потерпілих. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на СБУ.


Діяльність злочинної групи призводила до загострення криміногенної обстановки і розхитувала внутрішню ситуацію в регіоні.

Безпосереднє керівництво угрупованням здійснював місцевий кримінальник, який перебуває у статусі так званого «бродяги». Він діяв з дозволу «кримінальних авторитетів», повʼязаних з так званим «сухумським кланом».

Співробітники СБУ задокументували, що учасники угруповання вимагали від місцевого мешканця – військовослужбовця ЗСУ – 400 тисяч гривень боргу, якого насправді не існувало. У разі несплати вони погрожували йому знищенням майна та фізичною розправою.

Вимагачі переслідували потерпілого та погрожували розправою. Більше того, вони прийшли до оселі «боржника» та забрали 5 тис грн і 300 доларів США.

У ході спецоперації оперативники спецслужби затримали організатора та пʼятьох активних учасників банди під час «вибивання» грошей через катування і завдання тяжких тілесних ушкоджень потерпілому.

Під час обшуків за місцями проживання фігурантів провадження вилучено беззаперечні докази протиправної діяльності.

Також перевіряється причетність учасників злочинної групи до скоєння інших аналогічних злочинів на території Одещини.

Наразі шістьом затриманим повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання, вчинене організованою групою).

Тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності інших учасників угруповання. Також перевіряються факти причетності угруповання до скоєння у регіоні інших резонансних злочинів.

Викриття протиправної діяльності організованого злочинного угруповання здійснювали співробітники СБУ в Одеській області спільно зі слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси.

В Одеській області нейтралізовано банду, яка тероризувала місцевих мешканців

В Одеській області нейтралізовано банду, яка тероризувала місцевих мешканців

В Одеській області нейтралізовано банду, яка тероризувала місцевих мешканців

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x