Дякуємо, що читаєте нас українською💪

В Болграді вшанували 35-ту річницю трагедії 8-ї парашутно-десантної роти

0 коментарів 8343 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні, 18 жовтня, в центральному сквері Болграда відбувся мітинг-реквієм, присвячений 35-й річниці трагічної загибелі 8-ї парашутно-десантної роти 217-го полку, який колись дислокувався в місті. Віддати шану 48-ми загиблим військовослужбовцям та 9 членам екіпажу прийшли представники влади, духовенства, ветерани та мешканці. На жалобному заході також побувала кореспондентка «Бессарабії INFORM».


Мітинг розпочався з покладання квітів до меморіалу загиблої 8-ї роти, після чого присутні вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання.

Трагічна подія сталася 18 жовтня 1989 року, коли військово-транспортний літак Іл-76, що перевозив військовослужбовців 8-ї роти та 9 членів екіпажу, впав у Каспійське море неподалік Баку. Всі, хто перебував на борту, загинули. Ці десантники прямували додому, до місця постійної дислокації в Болграді, але не встигли повернутися до рідної землі.

«З того часу минуло тридцять п’ять років, але згадувати про ту трагедію досі тяжко. Ми пам’ятаємо про цих п’ятдесят сім мужніх чоловіків та віримо, що цінності, за які вони віддали своє життя – мир і єдність – будуть основою нашого майбутнього. Світла пам’ять загиблим!”, – зазначив у своїй промові Болградський міський голова Сергій Димитрієв.

Зі сльозами на очах Ольга Зорева, сестра загиблого командира роти, подякувала місцевій владі та громаді за те, що зберігають пам’ять про воїнів та доглядають їхні могили на кладовищі.

Зворушливою частиною мітингу стала пісня «Журавлі» у виконанні солістки КЗ «Центр культури та дозвілля» Болградської міської ради Яни Дулгер, яка додала глибоких емоцій цьому жалобному заходу.

В Болграді вшанували 35-ту річницю трагедії 8-ї парашутно-десантної роти В Болграді вшанували 35-ту річницю трагедії 8-ї парашутно-десантної роти В Болграді вшанували 35-ту річницю трагедії 8-ї парашутно-десантної роти В Болграді вшанували 35-ту річницю трагедії 8-ї парашутно-десантної роти В Болграді вшанували 35-ту річницю трагедії 8-ї парашутно-десантної роти В Болграді вшанували 35-ту річницю трагедії 8-ї парашутно-десантної роти В Болграді вшанували 35-ту річницю трагедії 8-ї парашутно-десантної роти В Болграді вшанували 35-ту річницю трагедії 8-ї парашутно-десантної роти В Болграді вшанували 35-ту річницю трагедії 8-ї парашутно-десантної роти В Болграді вшанували 35-ту річницю трагедії 8-ї парашутно-десантної роти В Болграді вшанували 35-ту річницю трагедії 8-ї парашутно-десантної роти В Болграді вшанували 35-ту річницю трагедії 8-ї парашутно-десантної роти В Болграді вшанували 35-ту річницю трагедії 8-ї парашутно-десантної роти В Болграді вшанували 35-ту річницю трагедії 8-ї парашутно-десантної роти В Болграді вшанували 35-ту річницю трагедії 8-ї парашутно-десантної роти В Болграді вшанували 35-ту річницю трагедії 8-ї парашутно-десантної роти

В Болграді вшанували 35-ту річницю трагедії 8-ї парашутно-десантної роти
oplus_3145728

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x