Дякуємо, що читаєте нас українською💪

У ЄС знову заговорили про введення військ до України – причини

0 коментарів 3429 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На заході знову почали лунати заяви про можливість розгортання європейських військ у підтримку Києва після інформації про можливе залучення Росією військ КНДР. Про це розповідає “Главред“, повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Саме інформація про те, що країна-агресорка  може залучити до війни проти України тисячі солдат КНДР, спричинила виникнення нової дискусії щодо можливого розгортання європейських військ на підтримку Києва.

Зокрема, у виданні Politico звернули увагу на низку заяв, які останнім часом пролунали на Заході. Так, литовський міністр закордонних справ Габріелюс Ландсбергіс зазначив, що європейським державам варто переосмислити пропозицію президента Франції Еммануеля Макрона про введення військових до України.

“Якщо підтвердяться дані про участь солдатів з Північної Кореї та постачання боєприпасів для росіян, то потрібно знову повернутися до пропозицій Макрона”, – зазначив Ландсбергіс, наголосивши на важливості цієї теми.

У виданні нагадали, що така ідея була озвучена ще в лютому цього року, проте тоді канцлер Німеччини Олаф Шольц заперечував можливість розміщення європейських військ чи військ НАТО в Україні.

Зараз західні лідери висловлюють обережність щодо цієї інформації. Генсек НАТО Марк Рютте і міністр оборони США Ллойд Остін наразі не підтвердили дані про можливу участь північнокорейських військ, хоча Остін висловив занепокоєння.

Колишній командувач збройних сил Естонії та член Європейського парламенту Ріхо Терхас вважає, що Захід діє надто обережно у відповідь на глобальні загрози. Він стверджує, що сумніви щодо достовірності розвідувальної інформації про переміщення військ КНДР, яку надала Південна Корея, використовуються як привід для бездіяльності. Терхас закликає Європу серйозно розглянути можливість введення своїх військ в Україну, щоб активніше реагувати на сучасні виклики безпеці.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x