Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Цивільний вантаж, а не військовий: наслідки ракетного обстрілу судна в порту Південний

0 коментарів 3780 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У міністерстві розвитку громад та територій України розповіли подробиці наслідків обстрілу суховантажа, пришвартованого біля  одного з причалів в морському порту Південний, який став ціллю ворога у ніч на шосте жовтня. Як зазначили у відомстві, росія пошкодила цивільне судно “PARESA” під прапором Сент-Кітс і Невіс, що було завантажене зерном кукурудзи для експорту. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Як розповіли у міністерстві, на щастя, ніхто з 15 членів екіпажу, громадян Єгипту та Сирії, не постраждав. Всього на судно було завантажено близько 6 тисяч тонн української кукурудзи. Це абсолютно цивільний вантаж.

“Загалом, це вже 20-те цивільне судно, що зазнало ушкоджень внаслідок російських атак. Кілька тижнів тому країна-терорист вдарила по судну, що везло пшеницю в Єгипет. Це ніщо інше, як спроби росії вплинути на успішну роботу Українського морського продовольчого коридору та поставити під загрозу світову продовольчу безпеку”, – сказав Віцепрем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба.

Країною-терористом традиційно було заявлено про знищення нібито військового вантажу, що не відповідає дійсності.

Цивільний вантаж, а не військовий: наслідки ракетного обстрілу судна в порту Південний
У міністерстві наголошують, що росія завдає подібних ударів також і в прикордонні України, що ставить під пряму загрозу безпеку наших сусідів.

“Так, нещодавно внаслідок російської атаки по Ізмаїльському району Одеської області постраждали двоє водіїв вантажівок, що очікували на перетин кордону. Тоді було пошкоджено 6 вантажівок, приміщення з зерном та адмінбудівлі пункту пропуску “Орлівка” на кордоні з Румунією, який працює як переправа на Дунаї. Це була четверта атака на “Орлівку” з початку повномасштабного вторгнення”, – нагадали у відомстві.

Цивільний вантаж, а не військовий: наслідки ракетного обстрілу судна в порту Південний
Втім, навіть попри систематичні російські обстріли й удари, Український морський продовольчий коридор продовжує цілодобову роботу.

За понад рік вдалося експортувати вже більше 70 млн тонн вантажів, а це понад 2500 суден, які вийшли з українських портів до країн Африки, Азії та Європи.

Цивільний вантаж, а не військовий: наслідки ракетного обстрілу судна в порту Південний

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x