Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Створимо дитяче реабілітаційне відділення разом! Арцизька громада просить підтримати проєкт своїм голосом

0 коментарів 5832 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Війна негативно вплинула на стан здоров’я дитячого населення. Протягом 2022-2024 років на 25% зросла кількість дітей з психічними розладами, які потребують допомоги фахівців та подальшої реабілітації в умовах стаціонару. Арцизька лікарня вже відкрила 3 кабінети реабілітації на базі дитячого відділення і на практиці показала необхідність значного розширення послуги для забезпечення всіх потреб не лише Арцизької громади, а й більшої частини півдня Одещини. “Бессарабія INFORM” долучається до підтримки проєкту. Разом ми можемо допомогти дітям, які потребують реабілітації. Про проєкт та як його підтримати – далі в матеріалі.


За статистичними даними Арцизької центральної опорної лікарні станом на 01.09.2024 року у медичному закладі на обліку знаходяться діти з наступними діагнозами: 101 дитина – дитячий церебральний параліч, 127 дітей – захворювання опорно-рухової системи, 85 дітей – затримка мовлення, 192 дитини – затримка психічного розвитку, 412 дітей – потребують соціально-психологічної реабілітації. Ці 917 дітей мають отримувати кваліфіковану допомогу з відновлення психофізичних навичок не менш ніж 2 рази на рік. З огляду на відсутність спеціалізованих дитячих реабілітаційних центрів на півдні Одеської області, Арцизька лікарня відкрила 3 кабінети реабілітації на базі дитячого відділення. Наразі ці кабінети працюють у тестовому режимі, який довів необхідність значного розширення послуги для забезпечення всіх потреб Арцизької та сусідньої громад.

Як повідомляла “БІ” раніше, з проєктом Happy Child (Щаслива дитина) Арцизька міська рада вирішила взяти участь у конкурсі «Громада на всі 100». Участь дозволить залучити фінансування на придбання необхідного обладнання та розширення спектру послуг. Вартість проєкту 6 630 тис. грн.

Підтримати проєкт своїм голосом можна за посиланням: https://fakty.com.ua/hromady/project/302/

Натисніть жовту кнопку “Підтримати”.

Створимо дитяче реабілітаційне відділення разом! Арцизька громада просить підтримати проєкт своїм голосом

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x