Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Стало відомо, як в Ізмаїлі виглядатиме Алея Слави

0 коментарів 6993 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Виконавчий комітет Ізмаїльської міської ради 11 жовтня нарешті затвердив візуалізацію проєкту майбутньої Алеї Слави, яка розміщуватиметься в північній частині площі Перемоги. Архітекторкою предпроєктної пропозиції є Олена Пашевська, яка погодила її з родинами загиблих захисників України. Про це кореспондентка «Бессарабії INFORM» дізналася з відповідного рішення виконавчого комітету.


Композиція Алеї Слави складається з вогників, фундаменту, конструкцій для кріплення світлин воїнів, флагштоків та газону.

Вогники виготовляються з нержавіючої сталі або алюмінію з покриттям, стійким до атмосферних впливів. Основа під конструкції вогників буде робитися з бетону з декоративним покриттям (гранулят або мармурова крихта) або з нержавіючої сталі. Розміри основи мають бути достатньо широкими для стабільності конструкцій, але не перешкоджати руху пішоходів.

Фундамент центральної композиції складатиметься з залізобетону. Зовнішнє оздоблення виконується з природного каменю на цементній основі. Стелла з гаслом «Слава Україні! Героям Слава!» металева. Доріжки облаштовуються плиткою із високоякісного бетону. Поверхня повинна бути рівною, стійкою до зношування. Доріжки проєктуються достатньо широкими для зручного пересування. Буде додаткове підсвічування вздовж доріжок.

Стало відомо, як в Ізмаїлі виглядатиме Алея Слави

Конструкції для кріплення фотографій воїнів виготовляються з міцної нержавіючої сталі або композитних матеріалів, стійких до корозії та ультрафіолетового випромінювання. Дизайн конструкцій пропонується у вигляді рейкових панелей на бетонній основі. Рамки можуть бути закритими, з використанням захисного скла або акрилу для захисту фотографій від погодних умов.

На конструкції встановлюватимуться флагштоки з Державним Прапором України та прапором Ізмаїла.

«Алея Слави – це символічне місце вшанування пам’яті всіх мешканців міста Ізмаїл, які віддали свої життя у протистоянні російській агресії та загинули під час російсько-української війни. Композиція відображає повагу та честь загиблим та складається з основних елементів – вогників, стели та конструкцій із фотографіями, які будуть нагадувати жителям і гостям міста про найвищу ступінь звитяги та самопожертви полеглих воїнів – жителів нашого міста», – зазначено в рішенні виконавчого комітету.

Стало відомо, як в Ізмаїлі виглядатиме Алея Слави

Нагадаємо, що в кінці серпня у коментарі «БІ» директор Ізмаїльського історико-військового музейного комплексу Валерій Постернак поділився деякими подробицями облаштування майбутньої Алеї Слави. Він розповів, що відповідно до пропозицій представників громадського суспільства  на інформаційних макетах з іменами загиблих Героїв будуть спеціальні QR-коди. По них людина зможе перейти на сайт історико-військового музейного комплексу, де буде інформація про постійно діючу виставку «Пам’ятаємо заради майбутнього», яка присвячена загиблим захисникам. Наразі в експозиції представлено 45 інформаційних листівок про історію полеглих воїнів нашого міста. На жаль, виставка постійно поповнюється новими матеріалами. Вона відкрилася 26 грудня минулого року.

«По кожному бійцю буде інформація: фотографія, прізвище, ім’я, по-батькові, його позивний, ким він був, роки життя. Також будуть представлені особисті речі Героя з цієї виставки», – зазначив Валерій Олександрович.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x