Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Сьогодні в Україні вітають освітян – звідки пішла ця традиція

0 коментарів 3483 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні в Україні святкують День працівників освіти. З цієї нагоди “Бессарабія INFORM” щиро вітає кожного, хто бере участь у вихованні та навчанні підростаючого покоління та розповідає історію свята. 


Це свято має давню історію. Найперші згадки про нього, тоді неофіційне, датуються 1947 роком, коли у Бразилії, в містечку Сан-Паулу почали вітати освітян. Місцева влада розпорядилася, щоб у кожному населеному пункті була школа. Вчителів у Бразиліх дуже шанували, тому й виділили день для привітання та святкування.

Традиція святкування Дня вчителя в Україні зародилася не так давно, у радянську добу. Свято було запроваджене у 1965 році, офіційним радянська влада його зробила лише в 1980.

Незалежна Україна залишила день працівника освіти та вже з 1994 року, за наказом Президента, святкування набуло офіційного статусу. Датою відзначення Дня вчителя в Україні обрали першу неділю жовтня. Через те, що власне свято припадає на вихідні, всі вітають своїх викладачів та вчителів у п’ятницю, напередодні свята.

А от Всесвітній день вчителя має фіксовану дату і відзначається щороку 5 жовтня. На конференції в Парижі 1994 року за ініціативи ЮНЕСКО, свято День вчителя було затверджено офіційно та отримало статус міжнародного. Таким чином ЮНЕСКО хотіла наголосити на важливості та ролі вчителя у суспільстві.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x