Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Сьогодні в Україні відмічають День захисників та захисниць

0 коментарів 5184 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Це державне свято відзначають щороку 1 жовтня. Воно було започатковано 14 жовтня 2014 року указом президента України Петра Порошенко, спочатку під назвою «День захисника України». А у 2021 році свято було перейменовано на «День захисників і захисниць України» для встановлення гендерної рівності.  Одночасно з появою нового свята було скасовано День захисника Вітчизни 23 лютого, який відзначають у країні-агресорці, розповідає “Бессарабія INFORM”.


Свято було створено для вшанування мужності та героїзму захисників незалежності та територіальної цілісності України, а також для підтримки військових традицій і патріотичного духу в суспільстві.

Після російської анексії українського Криму свято встановили в одну дату з православним святом Покрови Пресвятої Богородиці – 14 жовтня. Також у перший день жовтня відзначається свято Дня українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці. До 2023 року ці три свята відзначали 14 жовтня.

У 2023 році Православна церква України перейшла на новоюліанський календар. У ньому Покрова відзначається на 13 днів раніше, водночас змістилася і дата Дня захисників. Згідно з указом нинішнього президента України Володимира Зеленського, змінилися і дати двох українських свят – у 2024 році День захисників України і День українського козацтва відзначають 1 жовтня.

“БІ” щиро вітає всіх українських захисників та захисниць зі святом!  Ваша готовність стояти на захисті нашої Батьківщини заслуговує на велику повагу.  Бажаємо вам міцного здоров’я, успішних звершень та миру в серці. Нехай ваші сила і мужність завжди ведуть до перемоги!

Сьогодні в Україні відмічають День захисників та захисниць

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x