Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Окупанти вбили українських військовополонених у Донецькій області

0 коментарів 3672 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Російські окупаційні війська поблизу міста Селидове Донецької області вбили чотирьох військовополонених бійців Національної гвардії України. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на Офіс генерального прокурора.


Зазначається, що 6 жовтня четверо нацгвардійців виконували службово-бойові завдання на позиціях у районі цього міста. Близько 13:00 окупаційні війська розпочали штурм укріплень, під час якого захопили наших захисників у полон. У подальшому представники зс рф записали допит поранених беззбройних нацгвардійців на відео.

Наступного дня Сили оборони повернули втрачені позиції та у ході проведення пошукових заходів виявили тіла вбитих українських військовослужбовців.

Вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин. Донецька обласна прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

На жаль, російська армія регулярно страчує українських військовополонених: так 10 жовтня окупанти розстріляли групу військових ЗСУ, яких взяли у полон у Курській області, а 18 жовтня загарбники на бахмутському напрямку розстріляли пораненого українського військовослужбовця.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x