Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Мешканців Білгород-Дністровського району попереджають про зміни у проведенні кампанії зі сказу

0 коментарів 2538 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


З метою профілактики та зменшення захворюваності на сказ у дикій фауні на території Білгород-Дністровського району буде проведена осіння кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин. Мова йде про декілька тисяч приманок, які в жодному разі не можна переміщати людям. Про це  повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на районні органи влади.


Як зазначено в офіційному дописі, через війну цього року пероральна імунізація проводитиметься не шляхом розкидання приманок з вакциною з літаків над лісовими, мисливськими та польовими угіддями, а їх наземним розподілом.

Виглядатиме це так: робочі групи власноруч розкладатимуть принади із вакциною на узліссях, на узбіччі доріг, біля річок, на сільськогосподарських угіддях тощо. Принади будуть розкладені на заздалегідь визначеній площі, яка погоджена із районною військовою адміністрацією (крім населених пунктів, водно-болотних угідь, ріллі, полів, автодоріг). В залежності від площі територіальної громади, яка підлягає вакцинації, буде розкладено від 500 до 4000 принад із вакциною.

Принада має вигляд невеликих брикетів, розміром із сірникову коробку. Має запах м’ясо-кісткового борошна, всередині яких капсула із вакциною. Сама вакцина сприяє створенню імунітету, не викликає захворювання у молодих тварин, не сприяє виділенню вакцинного вірусу зі слиною, безпечна для інших тварин, безпечна для людини та природного середовища, стабільна в польових умовах.

Білгород-Дністровське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області звертається до жителів району з проханням: у разі виявлення брикетів із вакциною прохання їх не чіпати, не переміщати на інші місця та не руйнувати, не переносити з місць розкладання, щоб тварини змогли їх знайти.

Пам’ятайте, пероральна імунізація – єдиний дієвий спосіб профілактичної вакцинації диких м’ясоїдних тварин проти сказу, що у подальшому створить профілактичний бар’єр від сказу тварин у людських подвір’ях.

Мешканців Білгород-Дністровського району попереджають про зміни у проведенні кампанії зі сказу
guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x