Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Спокійно та майже одноголосно: в Ізмаїлі нарешті міська сесія відбулася у режимі офлайн

0 коментарів 3672 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Вчора, 4 вересня, в Ізмаїлі вперше за майже чотири останні роки депутати міської ради зібралися у сесійні залі. Як це відбувалося, бачила кореспондентка “Бессарабії INFORM”.


Насамперед потрібно зазначити, що востаннє разом міські обранці збиралися на сесію ще у 2020 році. Після оголошення ВОЗ всесвітньої пандемії коронавірусу, та затвердження правил поводження під час пандемії вже українським МОН міська влада перейшла на віддалений режим проводження сесій. Відтоді усі рішення стосовно життєдіяльності міста обговорювалися та приймалися (або змінювалися) за допомогою моніторів.

Не можемо не зауважити, що перед початком сесії обранці восьмого скликання, які поступово заповнювали залу, голосно спілкувалися між собою, та чимось навіть нагадували зустріч однокласників після тривалих літніх канікул.

Офіційно для роботи зареєструвались 29 депутатів. На самому початку можливість виступити перед присутніми була надана офіцеру ЗСУ, керівнику відділу цивільно-військового співробітництва 3-ї окремої штурмової бригади Вадиму Кудіярову. Військовий виступив дуже коротко, зазначивши, що, по-перше, командування вдячне  за чітку взаємодію з військовими адміністраціями, завдяки чому особовий склад бригади постійно поповнюється. А по друге, зважаючи на дуже складну ситуацію на фронті. За його словами, військові зараз дуже потребують підтримки тилу, в першу чергу, у вигляді придбання необхідного технічного оснащення: БПЛА, системи РЕБ, відповідних комплектуючих, запчастин та ін.

Спокійно та майже одноголосно: в Ізмаїлі нарешті міська сесія відбулася у режимі офлайн

Наприкінці свого виступу офіцер ЗСУ вручив міському голові Андрію Абрамченко одразу дві Подяки.

Я хочу подякувати вашій територіальній громаді за патріотизм, за підтримку нашого підрозділу і передати не тільки вітання від командування, а й Подяки від командира 3 окремої штурмової бригади – Ізмаїльській громаді та окремо людині, яка постійно з нами на зв’язку і яка підтримує нас, Андрію Абрамченко“, – зазначив Кудіяров.

Спокійно та майже одноголосно: в Ізмаїлі нарешті міська сесія відбулася у режимі офлайн

Спокійно та майже одноголосно: в Ізмаїлі нарешті міська сесія відбулася у режимі офлайн

Далі розпочалася безпосередньо робота сесії. Усього на порядок денний було винесено 22 пункти. Кожен з них був спочатку оголошений міським головою, й на трибуну виходили з теками доповідачі. Але оскільки перед сесією працювали відповідні комісії, то запитань до доповідачів в депутатів не виникало, й голосування відбувалося швидко й майже завжди одноголосно. Лише в певних питаннях замість 29 голосів “за” значилась цифра “28”, а навпроти пункту “утримались” виникала цифра “1”.

Спокійно та майже одноголосно: в Ізмаїлі нарешті міська сесія відбулася у режимі офлайн

Саме таким чином депутати проголосували за виконання бюджету Ізмаїльської міської територіальної громади за 1 півріччя 2024 року, а також за питання про внесення змін до рішення Ізмаїльської міської ради «Про бюджет Ізмаїльської міської територіальної громади на 2024 рік» № 2791-VIII від 22.12.2023 р., про зміни в структурі і загальній чисельності апарату, виконавчого комітету, секретаріату виконавчого комітету та виконавчих органів Ізмаїльської міської ради, за питання про внесення змін до рішення Ізмаїльської міської ради № 2944-VIII від 10.04.2024 р., про затвердження містобудівної документації, про надання згоди на безоплатне прийняття до комунальної власності, передачу в оренду та в оперативне управління низки нежитлових приміщень, розташованих в місті Ізмаїл, і за питання про регулювання земельних відносин. До речі, за деякі питання голосування йшло блоком, як, наприклад з 7 по 14 питання, а також з 15 по 19.

Зазначимо, що було прийнято рішення про розширення штату Служби у справах дітей на три одиниці через збільшення населення громади в останні роки за рахунок ВПО. За дане рішення всі присутні депутати проголосували одноголосно.

Також цікавим було питання з блоку про надання згоди депутатів на передачу в оренду частини нежитлового приміщення, розташованого в місті Ізмаїл Ізмаїльського району Одеської області за адресою: просп. Незалежності, 55. Всередині цієї будівлі колись був розміщений частково бібліотечний фонд Ізмаїльського державного педагогічного університету. Однак вже багато років будівля стоїть в центрі міста пусткою, має занедбаний вигляд та визнано аварійним. Саме на базі цього приміщення міська влада тепер планує створення багатофункціонального ветеранського простору.

За словами міського голови, в ньому буде надаватися різноманітна допомога ветеранам, їхнім сім’ям, а також родинам загиблих захисників і захисниць України. Однак основна увага буде приділена реабілітації та адаптації ветеранів до мирного життя. Крім того, там зможуть знайти прихисток переселенці. Зазначимо, що після сьогоднішньої сесії планується надіслати звернення до Міністерства освіти та науки для подальшого узгодження проєкту.

Спокійно та майже одноголосно: в Ізмаїлі нарешті міська сесія відбулася у режимі офлайн

Вже наприкінці сесії були оголошені та розглянуті три депутатські запити від позафракційного депутата Юрія Задорожного щодо функціонування Ізмаїльського військово-морського ліцею, допомоги постраждалим внаслідок масованого обстрілу міста БПЛА 27 вересня поточного року і допомоги територіальній обороні щодо зміцнення обороноздатності в умовах воєнного стану. По кожному з них були надані розгорнуті змістовні відповіді, зокрема з питання функціонування Ізмаїльського військово-морського ліцею надав свою відповідь заступник міського голови Сергій Лузанов.

Ізмаїльський військово-морський ліцей з посиленою фізичною підготовкою був створений у 2011 році відповідно до рішення Одеської обласної ради. І тоді в якості приміщення було обрано приміщення школи-інтернат на вулиці Придунайська 407. Ліцей функціонував певний час і набирав близько 60 дітей на рік. Мається на увазі, що тут займаються діти, які закінчила 9 класів і мають можливість наступні два роки навчатись у такому закладі. У 2018 році ліцей було переведено у нове приміщення на вулиці Фанагорійська (зараз Ізмаїльська). Але коли почалося повномасштабне російське вторгнення, залишки курсантів ліцею були евакуйовані до Румунії і певний час знаходилися за межами України. Наразі є певні організаційні рішення, відповідно до розпорядження Одеської обласної військової адміністрації було змінено керівника закладу. І обов’язки керівника були покладені на іншу особу. Крім того, залишки персоналу ліцею були звільнені ще минулим керівником закладу. Наразі цей заклад знаходиться в такому стані, який унеможливлює його роботу. З урахуванням того, що неможливо забезпечити захист учасників освітнього процесу в цьому ліцеї, Департамент освіти не погодив на поточний навчальний рік вступу і запропонував взагалі поставити на паузу діяльність закладу до закінчення військового стану“, – прокоментував Сергій Лузанов.

Спокійно та майже одноголосно: в Ізмаїлі нарешті міська сесія відбулася у режимі офлайн

Також він зазначив, що з 2022 року в місті успішно функціонує навчальний заклад, який надає відповідну морську освіту та спеціалізацію, – відокремлений структурний підрозділ Дунайський фаховий коледж Національного університету “Одеська морська академія”, в якому займається 540 дітей. Керує цим закладом ветеран російсько-української війни Кононенко Андрій Геннадійович, а також у штаті навчального закладу є ще офіцери, які пройшли бойові дії.

Завершилась міська сесія виконанням державного гімну Україну.

Спокійно та майже одноголосно: в Ізмаїлі нарешті міська сесія відбулася у режимі офлайн  Спокійно та майже одноголосно: в Ізмаїлі нарешті міська сесія відбулася у режимі офлайн Спокійно та майже одноголосно: в Ізмаїлі нарешті міська сесія відбулася у режимі офлайн Спокійно та майже одноголосно: в Ізмаїлі нарешті міська сесія відбулася у режимі офлайн  Спокійно та майже одноголосно: в Ізмаїлі нарешті міська сесія відбулася у режимі офлайн

Спокійно та майже одноголосно: в Ізмаїлі нарешті міська сесія відбулася у режимі офлайн

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x