Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Обговорення символіки триває: мешканцям Тарутиного представили ескізи герба та прапора

0 коментарів 1971 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Тарутинській громаді триває обговорення зміни символіки СТГ. Наразі вивчається питання про зміст і опис проєктів герба та прапора. Про це, посилаючись на офіційну сторінку селищної ради, повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Як зазначається, 24 вересня відбулось засідання організаційного комітету з проведення громадського обговорення щодо затвердження символіки селищної територіальної громади.

До складу оргкомітету увійшли працівники, депутати, члени виконавчого комітету Тарутинської селищної ради, вчитель історії Тарутинського ліцею.
Секретар виконавчого комітету селищної ради Олена Абрамова ознайомила оргкомітет із заходами, що вживаються селищною радою, з обговорення офіційної символіки.

Повідомлення про початок громадського обговорення з питань символіки Тарутинської селищної територіальної громади було оприлюднене на офіційному вебсайті Тарутинської селищної ради та в соціальній мережі «Facebook».

Усі бажаючі можуть надати свої пропозиції щодо офіційної символіки територіальної громади (герб та прапор) на електронну адресу tarutinops@gmail.com або поштову адресу селищної ради: вул.Широка,1, селище Тарутине 68500. У пропозиції або зауваженні має бути зазначено прізвище, ім’я та по батькові, місце проживання фізичної особи та викладено суть порушеного питання. Пропозиції можуть подавати і юридичні особи із зазначенням їх найменування та місцезнаходження.

Під час засідання члени оргкомітету обговорили зміст та опис проєктів герба та прапора Тарутинської селищної територіальної громади.

Герб Тарутинської селищної територіальної громади є символом громади, який втілює його географічне, територіальне місцерозташування та історичні традиції (в минулому – степові та лугові простори, місце розселення збіглих селян, облаштування німецьких та болгарських колоній, на теперішній час – прикордонна територія Одещини), господарську направленість (виноградарство та виноробство, хліборобство та зернове господарство), а також є зовнішнім атрибутом влади.

Обговорення символіки триває: мешканцям Тарутиного представили ескізи герба та прапора

Прапор Тарутинської селищної територіальної громади є офіційним атрибутом місцевого самоврядування громади, символом єдності сіл і селищ громади. Прапор є втіленням гостинності, духовного багатства та тепла осель жителів громади, єдності ідей та прагнень представників різних національностей.

Символіка геральдичних кольорів (метал, фініфть (емаль), використаних в гербі та прапорі Тарутинської селищної територіальної громади, відображає наступне:
– золото – символ багатства, сили, милосердя, сталості, вірності, сільськогосподарського виробництва;
– срібло – символ чистоти, доброти, правдивості;
– чорний (чорнь) – символ мудрості, обережності, постійності у випробуваннях;
– зелений (зелень) – символ надії, достатку (зокрема багатства родючих земель), свободи, радості, відродження;
– червоний (червлень) – символ любові, великодушності, сміливості, теплоти, мужності;
– синій (блакить) – символ краси, ясності, величності, чесності, вірності, духовності.

Символіка гербових негеральдичних (природних) фігур, використаних в гербі та прапорі Тарутинської селищної територіальної громади, відображає наступне:
– дикий кінь – означає волелюбність і свободу, підкреслює природні особливості громади (степові), символізує німецьких поселенців (кінь використаний у багатьох німецьких гербах, зокрема у гербі Нижньої Саксонії), які зробили значний внесок для становлення Тарутинщини;
– грона винограду та виноградна лоза – означають багатонаціональність та багатокультурність громади, символізують приналежність громади до південної частини Одеської області;
– колосся – означає багатство та єднання людей.

“Шановні мешканці громади, чекаємо на ваші пропозиції щодо символіки Тарутинської селищної територіальної громади. Для нас важлива ваша думка!”, – наголошується у повідомленні.

Обговорення символіки триває: мешканцям Тарутиного представили ескізи герба та прапора

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x