Дякуємо, що читаєте нас українською💪

У МЗС Туреччини пропонують послабити санкції проти росії, аби припинити війну в Україні

0 коментарів 2565 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Задля досягнення миру в Україні західним країнам необхідно зняти санкції з росії. Це питання має бути включене до порядку денного можливих переговорів про припинення конфлікту, якщо їх вдасться перезапустити. Про це в  інтерв’ю агентству «Anadolu» заявив глава МЗС Туреччини Хакан Фідан, передає «Бессарабія INFORM».


Міністр наголосив, що Анкара продовжує докладати посередницьких зусиль для врегулювання військового конфлікту в Україні, і це питання є пріоритетом для президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана.

«Інший параметр – санкції Заходу проти росії. Ці санкції також будуть на столі переговорів, як великий пакет. Якщо процес не матиме успіху, то конфлікт або розшириться, або стане замороженим», – пояснив Фідан.

Міністр зазначив, що заморожений конфлікт може набути однієї з двох форм: або зупинення бойових дій по поточній лінії фронту з припиненням економічної війни між Заходом та росією, або посилення «холодної війни» з її подальшим переходом на «новий рівень».

«Найближчі місяці будуть вирішальними. Ця ситуація (війна – ред.) має глобальне значення», – додав дипломат.

Українська влада, у свою чергу, наполягає на виведенні російських військ до кордонів 1991 року як умови для початку мирного діалогу.

16 вересня президент України Володимир Зеленський повідомив, що країна завершує розробку «плану перемоги», який незабаром буде представлений західним союзникам. Він наголосив, що документ містить чіткі кроки для досягнення справедливого та сталого миру, що охоплюють військові, політичні, дипломатичні та економічні аспекти.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x