Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Суми виплат не змінилися: Кабмін спростив процедуру призначення допомоги в разі загибелі або інвалідності захисників

0 коментарів 2781 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Кабінет Міністрів спростив процедуру призначення одноразової допомоги в разі загибелі або інвалідності захисників і захисниць України.


Згідно з постановою №1090 від 24 вересня, уряд виклав у новій редакції Порядок призначення та виплати одноразової допомоги в разі загибелі (смерті) або інвалідності деяких категорій осіб відповідно до закону “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, пише Інтерфакс-Україна.

Зокрема, зміни передбачають, що заявники подаватимуть заяву про призначення та виплату одноразової грошової допомоги до Міністерства у справах ветеранів, а не до міжвідомчої комісії при Мінветеранів, як це було до цього.

Зазначається, що тепер заяву можна подавати через Центр надання адміністративних послуг, а за технічної можливості (впровадження електронного кабінету) таку заяву можливо буде подати в електронній формі через портал “Дія” або Єдиний державний реєстр ветеранів війни.

Документ встановлює, що рішення про призначення та виплату одноразової допомоги ухвалюватиме Мінветеранів, а самі кошти переказуватиме також Мінветеранів на банківський рахунок одержувача (раніше кошти виплачували органи соціального захисту населення).

Сум виплат цей документ не змінює, вони залишаються незмінними: у разі загибелі (смерті) осіб у розмірі 750 прожиткових мінімумів, встановлених законом для працездатних осіб на 1 січня календарного року; у разі встановлення інвалідності I групи – 400 прожиткових мінімумів; у разі встановлення інвалідності II групи – 300 прожиткових мінімумів; у разі встановлення інвалідності III групи – 250 прожиткових мінімумів.

Прожитковий мінімум становить 3028 грн.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x