Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Понад 30 країн та ЄС підписали Спільну декларацію про підтримку відновлення України

0 коментарів 4536 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


26 вересня 2024 року в Нью-Йорку відбулася важлива міжнародна зустріч за участі понад 30 країн та Європейського Союзу. Формат зустрічі – «Група семи» плюс Україна – об’єднав світових лідерів у спільному прагненні до відновлення та реконструкції України після війни. Підсумком заходу стало ухвалення Спільної декларації, що засвідчує довгострокову підтримку нашої країни. Про це, посилаючись на офіційне інтернет-представництво Президента України, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Лідери світу висловили рішучу підтримку

У заході взяли участь ключові світові лідери, зокрема президент України Володимир Зеленський, президент США Джозеф Байден, президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер, голова Ради міністрів Італії Джорджа Мелоні та прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

Під час свого виступу президент США Джозеф Байден наголосив на стратегічному значенні підтримки України. Він підкреслив, що Спільна декларація – це доказ непохитної солідарності міжнародної спільноти з Україною, а також запорука допомоги, яка спрямована на майбутню перемогу.

Крім того, президент США анонсував нові заходи з підтримки українських військових, які будуть оголошені вже найближчим часом, та зазначив, що значна частина фінансування для відбудови України надійде від заморожених російських активів.

«Я сповнений рішучості забезпечити, щоб Україна мала те, що їй потрібно для перемоги та боротьби за своє виживання. Завтра я оголошу низку дій для прискорення підтримки українських військових», – заявив він.

Понад 30 країн та ЄС підписали Спільну декларацію про підтримку відновлення України

Відновлення та координація через Українську платформу донорів

Президент України Володимир Зеленський подякував міжнародній спільноті за постійну підтримку та заявив, що спільне зобов’язання, яке укладено в рамках декларації, сприятиме швидкому відновленню України. Особливу увагу було приділено важливості координації донорської допомоги через спеціальну Українську платформу, створену для забезпечення прозорості та ефективного розподілу ресурсів.

«Це свідчить про наш спільний погляд на життя – ми захищаємо людей, і ми забезпечуємо людям можливість жити. І абсолютно виправдано, що ті, хто допомагає нам вистояти зараз, першими – разом з Україною – отримають користь від масштабної відбудови», – наголосив Зеленський.

Понад 30 країн та ЄС підписали Спільну декларацію про підтримку відновлення України

Головні пункти Спільної декларації

Спільна декларація містить кілька важливих положень, спрямованих на забезпечення відбудови України. Зокрема йдеться про підтримку на шляху до членства в ЄС. Країни-підписанти підтвердили готовність допомагати Україні в її євроінтеграційних прагненнях.

Крім того, до кінця 2024 року Україна отримає додаткову фінансову підтримку в розмірі близько 50 мільярдів доларів США. Частина цих коштів буде отримана з доходів від заморожених російських активів, і вони будуть спрямовані не тільки на відновлення, але й на оборонні потреби.

Підписанти зобов’язались підтримувати відбудову країни, щоб гарантувати стійкість України до російських загроз та унеможливити досягнення росією своїх цілей.

Понад 30 країн та ЄС підписали Спільну декларацію про підтримку відновлення України

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x