Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Модернізоване в Австрії судно УДП готується повернутись до Ізмаїлу

0 коментарів 2538 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Ходові випробування судна УДП “Капітан Антипов” успішно завершені. Модернізований теплохід готується до відправки з австрійського Лінцу до Ізмаїлу. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на очільника пароплавства Дмитра Москаленка.


За словами  гендиректора УДП, це перша капітальна модернізація в історії Українського Дунайського пароплавства. Понад 30 років підприємство користувалось річковим флотом побудованим за радянських часів. Увесь цей час судна лише ремонтувались.

Дмитро Москаленко детально розповів про те, що змінилось на теплоході після оновлення.

“Два нових головних двигуни Mitsubishi. Наразі представники японської компанії займаються налаштуванням агрегатів. Нові мотори потужніші, надійніші, значно економніші, відповідають екологічному стандарту Евро-5. Нова система запуску. Раніше двигуни запускались архаїчною пневматичною системою, яка часто виходила з ладу. Наразі встановлена група акумуляторів, що значно спрощує процес запуску. Два нових дизель-генератора Volvo Penta. Вони значно потужніші – для роботи судна вистачає потужності одного генератору, інший може використовуватись для живлення контейнерів-рефрижераторів. Нова більш надійна система охолодження двигунів із замкненою системою циркуляції охолоджувальної рідини (раніше двигуни охолоджувались напряму забортною водою)”,- підкреслив Москаленко.

Крім того, на судні встановлено нову автоматизовану систему контролю рівня масла, нову систему моніторингу та управління за роботою двигунів, систему очищення вихлопних газів з додаванням реагенту AdBlue (судно може працювати як на Дунаї, так і на Рейні), а також нові трубопроводи.

“Kapitan Antypov” був  побудований 40 років тому на австрійській верфі ÖSWAG. Корпус судна майже в ідеальному стані (у прісній річковій воді судна експлуатуються понад 100 років).

“Все, що є застарілим, ми повністю замінили. Kapitan Antypov можна вважати сучасним судном, адже воно відповідає найсучаснішому європейському стандарту ES-TRIN. Судна багатьох європейських компаній, побудовані або модернізовані ще 5-10 років тому, не відповідають ES-TRIN. На всі нові агрегати та роботи з модернізації розповсюджується гарантія виробників та верфі ÖSWAG. Якщо старі судна місяцями перебувають у ремонті в очікуванні запчастин, модернізований Kapitan Antypov зупинятиметься лише для міжрейсового обслуговування”, – резюмував керівник УДП.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x