Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Мікропозика vs банківський кредит: що краще

0 коментарів 2808 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Значній частині українців доводилося бувати в ситуації, коли терміново потрібні гроші на лікування, навчання, заміну побутової техніки чи ремонт автівки, а власних збережень не вистачає. Якщо позичити потрібну суму немає в кого, можна взяти кредит у банку чи МФО. Щоправда, борг доведеться повернути у визначений договором термін і заплатити відсотки за користування кредитними коштами. З’ясуймо, куди краще звертатися та де вам запропонують найвигідніші умови.


Плюси й мінуси кредитування в банку

Перевагами оформлення споживчого кредиту в банківській установі є:

  • невисокі порівняно з МФО відсотки — до 35–40% річних;
  • можливість віддавати гроші частинами щомісяця;
  • наявність пільгового безвідсоткового періоду в разі використання коштів з кредитки.

Втім, далеко не кожен українець має достатній кредитний ліміт на картці для покриття витрат. Зазвичай банки відмовляють у наданні позики заявникам, що мають негативну кредитну історію, навіть якщо їхні борги вже погашені. Для оформлення кредиту позичальник має надати документи, що підтверджують отримання стабільного доходу. Якщо щомісячна зарплата, на думку представників фінустанови, є надто скромною, банк може вимагати укладення договору поруки.

Крім того, заяви на отримання позики або на збільшення кредитного ліміту можуть розглядатися впродовж кількох днів. Тому такий варіант точно не підійде людям, котрим терміново знадобилися гроші.

Переваги та недоліки позики в МФО

Висока популярність мікрокредитів в Україні зумовлена:

  • низьким відсотком відмов;
  • можливістю позичити кошти під відсотки за відсутності офіційного працевлаштування і наявності негативної кредитної історії;
  • доступністю оформлення позики без відвідування офісу МФО — в онлайн-форматі.

Заявка на сайті кредитора може бути оформлена в будь-який час, навіть у вихідний чи святковий день. Рішення щодо видачі коштів приймається протягом 10–15 хвилин. 

Щоправда, онлайн кредит зазвичай надається на невелику суму (до 20–30 тис. грн) і на короткий термін — не більше ніж місяць. На довгострокову позику можуть розраховувати лише клієнти, котрі звертаються до МФО не вперше, мають підтверджені доходи та бездоганну кредитну історію.

Суттєвий мінус оформлення позики в мікрофінансовій організації — високі відсотки. Навіть у разі застосування максимальної ставки в 1% на день, що запроваджена лише з 2024 року, переплата виходить в рази більшою, ніж за банківським кредитом. Втім, якщо взяти позику під 0,01% і віддати борг протягом дії пільгового періоду, кредитування обійдеться недорого.

Як оформити мікропозику на максимально вигідних умовах

Якщо ви плануєте взяти онлайн-кредит, ознайомтеся з актуальними пропозиціями надійних МФО на сайті Portmone. Для швидкого оформлення позики потрібно виконати наступні дії:

  1. Уважно вивчити кредитні продукти, представлені в переліку на Portmone, порівняти умови та обрати найкращий на ваш погляд варіант.
  2. Натиснути кнопку «Оформити» та перейти на вебсайт МФО.
  3. Пройти реєстрацію, заповнити анкету, прикріпивши фото чи сканкопії паспорта та ідентифікаційного коду. Далі варто вказати номер картки для зарахування коштів і надіслати заявку.
  4. Дочекатися схвалення запиту і підписати онлайн-договір.
  5. Отримати гроші на картку. Зазвичай кошти на рахунок надходять одразу після підписання кредитної угоди.

Щоб правильно розрахувати суму, яку потрібно віддати, та визначити точний розмір переплати, скористайтеся онлайн-калькулятором на сайті кредитора. У разі неможливості віддати позику вчасно, слід одразу повідомити про це МФО і домовитися про реструктуризацію боргу чи подовження дії договору.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x