Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Іноземець намагався провезти через “Орлівку” незадекларовану валюту на суму понад 2,2 мільйони грн

0 коментарів 12042 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У пункті пропуску “Орлівка” зупинили іноземця, який прямував до Румунії та не задекларував наявну готівкову валюту різних країн, яка за курсом Нацбанку України у сумі склала майже 59 тисяч євро. Гроші знаходилися серед особистих речей чоловіка без ознак приховування від митного контролю. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Одеську митницю.


Як зазначається, документів, що підтверджують зняття готівки з власних рахунків у фінансових установах на суму, що перевищує еквівалент 10 тисяч євро, у чоловіка не було.

За фактом недекларування валютних коштів складено протокол про порушення митних правил за ознаками частини 1 статті 471 Митного кодексу України. Її санкція передбачає накладення штрафу в розмірі 20 відсотків суми, що перевищує дозволену законодавством України.

Громадянину повернули грошові кошти у сумі 10 тисяч євро, а решту, що за курсом Нацбанку України становить понад 2,2 млн грн, тимчасово вилучили.

“Вкотре нагадуємо, що законодавством передбачено, що фізична особа без декларування митному органу може ввозити в Україну та вивозити за її межі готівкову валюту у сумі, що не перевищує в еквіваленті 10 тис. євро”, – наголошують митники.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x