Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Чи побудують на Одещині додаткову дорогу через Паланку?

2 коментаря 144396 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На початку червня Одеська обласна військова адміністрація анонсувала будівництво додаткової дороги через Паланку. На якій стадії реалізація цього проєкту, в інтерв’ю «Укрінформу» розповів начальник Одеської ОВА Олег Кіпер, передає «Бессарабія INFORM».


За словами Олега Кіпера, цей проєкт перебуває Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури. Зараз за дорученням президента Володимира Зеленського мають побудувати додаткову лінію електропередачі на південь.

«Наша система електропостачання, побудована за часів СРСР, є такою, що в частину нашої області електрика йде з Молдови. Ми хочемо замкнути це напряму, щоб не бути залежними від МолДРЕС, що у Придністров’ї. На сьогодні вже йдуть роботи із прокладання нової лінії, вона пройде саме через Паланку. Проєкт про дорогу був раніше. Я запропонував Кабміну, щоб під час прокладання ЛЕП, – а вона пройде в плавнях Маяк, де були сильні пожежі, – та створення підсипної частини для опор використати цю підсипну для будівництва окремої дороги в обхід Паланки. Ми трохи розвантажили Паланку за рахунок створення майданчика для вантажівок, де їх перевіряють і далі вони йдуть транзитом окремою смугою. До цього бувало й таке, що люди в чергах простоювали по 10 годин. Дорога в Ізмаїл займала по часу, як за кордон. Нова дорога не буде транзитною з Молдовою, вона вийде на Білгород-Дністровський район», – повідомив подробиці проєкту очільник ОВА.

Олег Кіпер не коментував вартість проєкту, зазначивши, що це дорога державного значення, яку будуватиме профільне міністерство. Бюджет області на будівництво цього дорожнього об’єкта не використовуватиметься.  Тому всі питання узгоджуватимуться з Кабінетом міністрів України.

«За старими підрахунками, ремонт одного кілометра дороги коштував 40 млн гривень. Тут буде дорожче, адже це капітальне будівництво. Але в масштабах країни прокласти 11 км – не такі великі затрати», – зазначив начальник Одеської ОВА.

Також Олег Кіпер зауважив, що поки вони не протягнуть ЛЕП, питання про дорогу не підніматиметься.

guest

2 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Серж
Серж
8 дней назад

Не дуже зрозуміло навіщо в Затоці оті бетонні чоловічки? Хіба що для берегозахисту від штормів? Вже взимку вони потонуть мінімум на 80 відсотків вглиб пісчаного пляжу і дістати їх не буде ніякої можливості. Добре, якщо вони рівненько просядуть і вийде такий собі гарний заборчик… А якщо розкидає хаотично – щось в море, щось на пляж… Цікаво, можливо рашисти таки мають “невідомі” нам десятки десантних кораблів, що не побояться наблизитися до берегів Одещини? І ще цікаво скільки коштує один “чоловічок” і скільки можна було спаяти FPV дроніа за тікошти?

vado
vado
7 дней назад

А Джурджулешти повернуть? Бо Україна віддала Молдові частину свого узбережжя на Дунаї в обмін на частину траси Одеса Рені яка проходила по території Молдови і яка так і не стала українською.

2
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x