Дякуємо, що читаєте нас українською💪

В Одеській області бухгалтерка ошукала свого керівника на мільйон з хвостиком

0 коментарів 11610 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


До поліції надійшла заява від 56-річного підприємця, який займається орендою нерухомості. Виявилось, що під час перевірки даних бухгалтерського обліку і показників фінансової звітності його суб’єкта господарювання на рахунках було виявлено нестачу грошей в розмірі майже 1 мільйона 300 тисяч гривень. За даним фактом поліцейські розпочали кримінальне провадження, під час розслідування якого встановили, що до зникнення грошей причетна 52-річна головна бухгалтерка ФОПа, яка одразу ж після проведення аудиторської перевірки звільнилась. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Головне управління Нацполіції в Одеській області. 


Як стало відомо вже у процесі слідства, згідно зі своїми посадовими обов’язками жінка відповідала за повний облік коштів, що надходили на рахунки ФОПа, їх витрати та своєчасне відображення у бухгалтерських операціях. Маючи доступ до електронного цифрового ключа з підписом керівника, працівниця могла від його імені здійснювати різноманітні розрахунково-касові операції, укладати відповідні договори про співпрацю з іншими суб’єктами господарювання тощо.

Поліцейські встановили, що бухгалтерка, зловживаючи своїм службовим становищем,  впродовж трьох років незаконно привласнила 1 млн 286 тис. 870 грн шляхом здійснення несанкціонованих змін інформації в системі банку даних для обслуговування клієнтів. Вказані кошти зловмисниця перераховувала на рахунки кредиторів задля погашення особистих заборгованостей, які не мала змоги сплатити самостійно. Таких переказів нею було здійснено більше сотні.

В ході досудового розслідування ми зібрали достатню кількість доказів протиправності дій жінки та під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси повідомили їй про підозру за ч.ч. 1, 3 ст. 362 та ч.ч. 4, 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Йдеться про несанкціоновану зміну інформації, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах чи комп’ютерних мережах та зберігається на носіях такої інформації, вчинену особою, яка має право доступу до неї, зокрема повторно, а також розтрату чужого майна, яке перебувало в її віданні, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинену у великому та особливо великому розмірі. Суд обрав підозрюваній запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. Слідчі дії тривають“, – повідомив слідчий у справі Станіслав Бєліков.

Максимальне покарання, яке загрожує жінці, – до 12-ти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Цікаво, що свою вину вона визнала та вже відшкодувала підприємцю майже половину(!) незаконно привласненої суми.

В Одеській області бухгалтерка ошукала свого керівника на мільйон з хвостиком

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x