Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Україна отримала від США 3,9 млрд доларів безповоротного гранту: на що спрямують кошти

0 коментарів 19791 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Україна отримала 3,9 млрд доларів безповоротного гранту від США через Світовий банк. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає “Бессарабія INFORM”.


За словами прем’єра, кошти спрямують на зарплати та соціальні допомоги.

“Це перший транш прямої бюджетної підтримки від Сполучених Штатів у 2024 році. Загалом Україна цьогоріч отримає від США 7,8 млрд доларів прямої бюджетної допомоги, що дасть змогу впевнено пройти цей фінансовий період”, – заявив пан Шмигаль.

У Міністерстві фінансів повідомили подробиці розподілу отриманих коштів, які підуть на погашення наступних видатків: заробітна плата вчителям, співробітникам служб швидкого реагування (ДСНС), працівникам державних органів; першочергові соціальні видатки: виплати допомоги внутрішньо переміщеним особам, малозабезпеченим сім’ям та особам з інвалідністю.

У відомстві наголосили, що пряма бюджетна підтримка від США з лютого 2022 року сягнула майже 27 млрд доларів США, що є найбільшою фінансовою допомогою Україні серед усіх країн світу. Що важливо, весь обсяг підтримки був спрямований до держбюджету України у формі грантів.

“Вдячний уряду США за солідарність з Україною. 3,9 млрд доларів – безповоротна фінансова допомога – є надзвичайно важливим внеском у підтримку держбюджету України під час опору повномасштабній агресії РФ. Грант допоможе уряду України відшкодувати пріоритетні видатки соціальної та гуманітарної сфери, не збільшуючи боргове навантаження”, – зазначив міністр фінансів України Сергій Марченко.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x