Дякуємо, що читаєте нас українською💪

У громаді Білгород-Дністровського району почалися кадрові «чистки»

0 коментарів 43983 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У Сергіївській громаді Білгород-Дністровського району назріває чергова криза через свавілля, яке влаштували політики, що не ніяк не можуть поділити владу. Наразі колапс загрожує двом комунальним підприємствам, які одночасно опинилися обезголовленими. Що відбувається у найскандальнішій громаді Бессарабії, слідкує “Бессарабія INFORM”.


Поки обраний голова Сергіївської громади Анатолій Чередніченко продовжує одночасно перебувати й і у розшуку, й у відпустці, а його заступник Олег Полянський, котрому він довірив керування громадою, не допускається до робочого місця, опозиція, яка власними зусиллями прийшла до влади, почала кадрову “чистку” з комунальних підприємств.

Як нам стало відомо, три дні тому секретар селищної ради Артем Шевченко, який наразі виконує обов’язки голови громади за призначенням частини депутатів-однодумців, звільнив керівників двох ключових комунальних підприємств – ЖКГ «Сергіївка» та КП «Курорт-сервіс». Внаслідок цього 90 стурбованих співробітників, аби відстояти своїх директорів, у середу, 21 серпня, прийшли до будівлі селищної ради, щоб поговорити з ініціатором звільнень. Проте, почувши, що люди не підтримують його кадрових рішень, чиновник втік до свого кабінету.

Як розповів у коментарі «БІ» вже звільнений керівник ЖКГ «Сергіївка» Ігор Турасов, він очолив підприємство у липні 2022 року, коли воно мало борги на загальну суму п’ятнадцять мільйонів гривень. За ці роки борг вдалося скоротити до п’яти мільйонів гривень. Станом на перше вересня, як запевнив нас Ігор Борисович, очікується, що підприємство повністю погасить борги із заробітної плати та податків. Зазначимо, КП обслуговує 47 електричних підстанцій та 80 кілометрів кабелів.

Інший директор КП «Курорт-сервіс» Іван Краснян зазначив, що призначений на керівну посаду лише чотири місяці тому. Це комунальне підприємство займається водопостачанням, обслуговуванням житлового фонду та сміттєзвалища, вивозом сміття, тобто є ключовим підприємством, на якому тримається життєдіяльність громади. Говорити за чотири місяці керівництва про повне погашення підприємством заборгованості, вважає Іван Володимирович, ще зарано. Більше того, звільняти з посади, за пунктами укладеного контракту, директора КП «Курорт-сервіс» має лише голова громади, «а нинішній очільник ТГ Анатолій Чередниченко є легітимним».

Також ексдиректор заявив, що нещодавно його намагалися залякати підпалом автівки.

«На минулому тижні в ніч з четверга на п’ятницю мені підпалили авто. Згідно версії поліції, транспортний засіб залили бензином та підпалили  факелом. Добре, що сусіди побачили це загорання, бо так автівка вигоріла би вщент. Ще в будівлі комунального підприємства  повибивали вікна. Винних правоохоронні органи ще не знайшли, але вже й так стає зрозумілим, що це було попередження», – вважає Іван Краснян.

У громаді Білгород-Дністровського району почалися кадрові «чистки»

За його словами, секретар селищної ради Артем Шевченко створив спеціальну комісію, яка в екстреному порядку повинна була перевірити фінансову спроможність комунальних підприємств. На фоні нервового напруження у директора КП «Курорт-сервіс» підвищився тиск та почалося запаморочення, тому він з 20 серпня повинен був взяти лікарняний. А вже ввечері йому подзвонили з відділу кадрів та повідомили, що секретар селищної ради, не назвавши причини, наказав звільнити керівника.

Дізнавшись про кадрові «чистки», співробітники комунальних підприємств два дні тому прийшли під будівлю сільради. Там Шевченко запропонував людям обговорити нові кандидатури на посаду директорів, а коли це не влаштувало мітингувальників, чиновник пішов.

У громаді Білгород-Дністровського району почалися кадрові «чистки»

«На сьогодні два комунальних підприємства мають великі збитки. Протягом трьох років вони падали в боргову яму, зокрема, по податкам та оплаті за світло. Тому такі керманичі  є неефективними»,відповів він співробітникам КП.

У громаді Білгород-Дністровського району почалися кадрові «чистки»

Коли обурені люди намагалися достукатися до секретаря селищної ради, він просто залишив розлючений натовп та втік до свого кабінету.

У громаді Білгород-Дністровського району почалися кадрові «чистки»

Тому наразі багато хто з них впевнений, що дії Артема Шевченка продиктовані бажанням розставити на звільнені посади «своїх» людей. І ці підозри вже отримали перше підтвердження.  Сьогодні зранку директора КП «Курорт-сервіс» Івана Красняна виключили з реєстру юридичних осіб, а там вже з’явився новий керівник – Михайло Граф. На думку колективу КП, він є хорошим зварювальником з вищою освітою, але слабким менеджером.

Не отримавши від секретаря селищної ради ніякої реакції на вимоги, робітники комунальних підприємств звернулися до керівництва Білгород-Дністровського району, голови Одеської обласної військової адміністрації, Білгород-Дністровської прокуратури з проханням в найкоротші терміни втрутитися в ситуацію, аби уникнути небезпечних наслідків для громади. Під листом-зверненням зібрано вже сто підписів.

У громаді Білгород-Дністровського району почалися кадрові «чистки»

У громаді Білгород-Дністровського району почалися кадрові «чистки»

Звільнені директори комунальних підприємств, в свою чергу, мають намір оскаржувати розпорядження секретаря селищної ради в судовому порядку.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x