Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Румунія та Польща, ймовірно, допомагатимуть збивати російські ракети в українському небі

0 коментарів 15336 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Україна хоче створити з країнами НАТО коаліцію, яка допомагатиме збивати російські ракети. Президент України Володимир Зеленський доручив дипломатам опрацювати таку можливість у межах Ради Україна — НАТО. Йдеться про те, щоб сусідні з Україною держави-члени Альянсу застосовували бойову авіацію проти ракет рф. Про це, посилаючись на видання «FREEДОМ», повідомляє «Бессарабія INFORM».


Румунія та Польща, ймовірно, допомагатимуть збивати російські ракети в українському небі. Саме ці дві країни НАТО мають найбільшу мотивацію. У вересні 2023 року російський дрон упав у румунському селі Плауру. Це недалеко від українського порту Ізмаїл. Тоді румунська влада не одразу визнала падіння дрона, а НАТО, куди входить Румунія, заявила, що ознак того, що росія спеціально била по Румунії, теж немає.

Після цього випадку осколки дронів і ракет неодноразово падали на територію Румунії. Від “русского мира” постраждала і територія Польщі. Від початку повномасштабного вторгнення в Україну польська авіація вже неодноразово підіймалася в небо.

«Звертаємо вашу увагу, що в південно-східній частині країни можливе підвищення рівня шуму, пов’язане з початком дій польської та союзної авіації в нашому повітряному просторі. Сьогодні вночі ми спостерігаємо за діяльністю дальньої авіації російської федерації, що завдає ударів із використанням крилатих ракет і безпілотних літальних апаратів типу Shahed (“Шахед”) по об’єктах, розташованих, зокрема, на західній території України», — заявили в Оперативному командуванні Польщі.

Напередодні президент України Володимир Зеленський заявив, що хоче створити коаліцію протиповітряної оборони з країнами-сусідами.

«Я дав відповідне завдання нашим дипломатам працювати над тим, щоб відбулася зустріч, на якій ми б змогли обговорити саме це питання. Я думаю, такої коаліції дуже не вистачає, тому що це велика відповідальність для однієї країни-сусіда взяти на себе відповідальність і допомагати збивати ракети. Можливість створити невелику коаліцію країн-сусідів, які будуть збивати ракети ворога», — зауважив Володимир Зеленський.

У разі створення такої коаліції на території західної частини України, російські ракети збиватимуть польська та румунська ППО. На перший погляд, — небезпечна і малоймовірна ідея. Але рік тому Україна не могла мріяти про F-16, а зараз вони вже в українському небі.

«Альянс отримує величезний досвід, якого у нього зараз немає у сфері протиповітряної оборони. Такий досвід є в України, росії, а в Альянсу його немає. Уявіть собі, румунські, польські, литовські, латвійські, естонські військовослужбовці отримають можливість збивати російські ракети над територією України, отримають досвід, яким можуть ділитися з португальцями, іспанцями, французами, німцями», — сказав військовий експерт Іван Ступак.

Кількість ракетних і дронових атак по Україні не зменшується, і майже щоразу сусіди змушені так само на цю небезпеку реагувати. Створення протиповітряної коаліції серед іншого убезпечить їхнє небо, також це може стати неоціненним досвідом для союзників України.

«Ми отримаємо додатковий захист для нашої авіації, яка знаходиться на західній території України. Ми зможемо розвантажити свої комплекси протиповітряної оборони, частково забрати їх із західної України. Я не бачу великих труднощів, щоб Польща і Румунія працювали самостійно. Так, не під парасолькою НАТО. Так НАТО окремо, ми окремо працюємо з Україною. Але потрібна політична згода керівництва Альянсу і США як окремої країни, але дуже впливової», — висловив думку Іван Ступак.

Морська коаліція, коаліція Leopard, коаліція F-16 — усі ці зв’язки вже успішно працюють для перемоги України.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x