Дякуємо, що читаєте нас українською💪

П’яний житель Татарбунарської громади тягав матір за волосся, а мешканець Маразліївської ─ бив доньку палицею: кількість випадків домашнього насилля на Білгород-Дністровщині «зашкалює»

0 коментарів 11880 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


За інформацією обласної поліції у Білгород-Дністровському районі лише за останні чотири тижні склали 67 протоколів відносно 55 домашніх кривдників. Всі вони понесуть адміністративну відповідальність. Про це, посилаючись на ГУНП в Одеській області, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Правопорушники – чоловіки та жінки віком від 23 до 72 років.

Зокрема, 49-річний житель Татарбунарської громади п’яним кидався у бійку до літньої матері та тягав її за волосся. Старенька була винна лише в тому, що дорікнула синові, бо він зловживає алкогольними напоями і витрачає на них усі гроші.

Вдарив палицею неповнолітню доньку 52-річний житель Маразліївської ТГ. Вона була «винна» в тому, що не поралась по господарству. Іншого 49-річного жителя цієї ж громади протягом дня правоохоронці двічі вгамовували, коли він у стані сп’яніння приходив додому до колишньої співмешканки з’ясувати матеріальні непорозуміння, розбив вікна, двері та погрожував підпалити будинок.

А 40-річний житель Шабівської сільради лаявся на бабусю та погрожував вдарити, бо вона не давала йому гроші на горілку.

«Відносно правопорушників поліцейські склали протоколи за частинами 1 та 2 статті 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення і скерували їх до суду. Крім цього, оцінивши ризики для потерпілих, поліцейські винесли термінові заборонні приписи відносно більшості кривдників, аби попередити можливі тяжкі наслідки. Особам, які скоїли правопорушення вперше, загрожує штраф від 170 до 340 гривень або громадські роботи на строк від 30 до 40 годин, або адміністративний арешт на строк до 10 діб, а тим, хто скоїв правопорушення вдруге протягом року, – штраф від 340 до 680 гривень або громадські роботи на строк від 40 до 60 годин, або адміністративний арешт на строк до 15 діб», – прокоментував начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

У поліції закликають, якщо ви стали жертвою домашніх кривдників, не зволікайте, а одразу звертайтесь на спецлінію «102» або до територіального підрозділу поліції за місцем мешкання.

ДОВІДКОВО: отримати необхідну консультацію можна також, звернувшись за номерами телефонів:

15-47 – Урядова «гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей;

0 800 213 103 – Єдиний контакт-центр системи безоплатної правової допомоги.

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x