Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Обіцяв виключення з військового обліку: на Одещині судитимуть військовослужбовця

0 коментарів 10341 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Військовослужбовця однієї з частин на Одещині обвинувачують у зловживанні впливом. За гроші він пропонував свої послуги у звільненні військовозобов’язаного від мобілізації. У червні поточного року його затримали. Наразі до суду направлено обвинувальний акт. Про це, посилаючись на спеціалізовану прокуратуру у сфері оборони Південного регіону, повідомляє «Бессарабія INFORM».


У травні 2024 року вказаний військовослужбовець запропонував знайомому за неправомірну вигоду свої послуги у звільненні військовозобов’язаної особи від мобілізації. Він розповідав, ніби має реальний вплив на посадовців одного з ТЦК та СП Одеси.

Фігурант обіцяв допомогти у визнанні чоловіка непридатним до військової служби та виключенні з військового обліку. Окремо він пообіцяв надати декілька «незаповнених повісток про виклик із гербовою печаткою та підписом посадової особи ТЦК та СП», вартістю 1000 грн за кожну повістку.

Надалі, діючи під контролем правоохоронців, громадянин надіслав на картковий рахунок військовослужбовця суму коштів 3000 грн, а згодом, під час особистої зустрічі, надав ще 500 дол. США.

20 червня поточного року під час одержання другої частини неправомірної вигоди в сумі 400 дол. США військовослужбовця затримали.

«Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою у виді застави в розмірі 484 тис. гривень. Досудове розслідування здійснювали слідчі СВ ВП№1 ОРУП№1 ГУНП в Одеській області, оперативний супровід ‒ УСР в Одеській області ДСР НПУ», ─ йдеться у повідомленні спецпрокуратури.

Обіцяв виключення з військового обліку: на Одещині судитимуть військовослужбовця

Обіцяв виключення з військового обліку: на Одещині судитимуть військовослужбовця

 

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x