Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Наскільки Одещина готова до нового навчального року розповів голова ОВА Олег Кіпер

0 коментарів 13257 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


З понеділка, 2 вересня, на Одещині, як і по всій Україні, розпочнеться навчальний процес. Наскільки регіон готовий до навчального 2024-2025 року розповів у своєму Телеграм-каналі очільник ОВА Олег Кіпер. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Як зазначив О.Кіпер, 650 шкіл області (а це понад 90%) будуть працювати в очному та змішаному форматах. Готові надавити послуги в очному форматі 573 садочки, які мають укриття.

“Це на 100 закладів більше, ніж минулого року. Ще частина перебуває в процесі підготовки безпечних умов перебування дітей”, – наголосив очільник області.

Дистанційно навчання буде проходити у 102 дитячих садочках та 52 школах.

Наразі, новий навчальний рік розпочнеться для 241 тисячі учнів, серед яких 14 тисяч – це внутрішньо переміщені особи. Першокласників у цьому році буде понад 18 тисяч. Ще близько 26 тисяч дітей, які наразі перебувають за кордоном, матимуть доступ до української освіти.

“Одеська обласна державна адміністрація вживає всіх необхідних заходів для організації безоплатного та безпечного перевезення дітей до шкіл та у зворотному напрямку. Цього року планується закупити ще 26 шкільних автобусів, зокрема для дітей з особливими освітніми потребами”, – підкреслив Олег Кіпер.

Начальник ОВА також розповів, що цього року Одещина отримала понад 500 млн грн додаткових коштів від уряду на облаштування укриттів.

“Завдяки такій масштабній фінансовій підтримці Дачненський ліцей №2, Чорноморський ліцей№3, Біляївський ліцей №3, Ісаєвський професійний аграрний ліцей та Кодимське відділення Північного професійного коледжу матимуть змогу побудувати найсучасніші укриття та здійснювати освітній процес очно”, – повідомив він.

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x