Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Кинув гранату в автомобіль скуповувача брухту: житель Білгород-Дністровщини отримав вирок суду

0 коментарів 8397 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


За доказами слідчих обвинувальний вирок суду отримав 31-річний житель Білгород-Дністровського району, який кинув гранату в автомобіль скуповувача брухту. Через вибух постраждав неповнолітній хлопець, а також було пошкоджено сам транспортний засіб. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM», посилаючись на обласне управління поліції.


Як «БІ» повідомляла раніше, подія сталася на початку листопада минулого року на території Кулевчанської територіальної громади.

Як було встановлено, фігурант зустрів на вулиці автомобіль, в салоні якого знаходилися 23-річний скуповувач брухту з Татарбунар та його 17-річний знайомий.

Зрозумівши, що чоловік має при собі гроші, зловмисник запропонував йому купити у нього брухт, який нібито знаходився у домоволодінні його матері. Він попросив заїхати до нього додому по ключі від її маєтку.

Проте вдома фігурант взяв ручну осколкову гранату М-67, яку привіз з іншої області, та поїхав з хлопцями до будинку матері. Дорогою він попросив зупинити авто та, вийшовши з нього, почав вимагати у водія чотири тисячі гривень, погрожуючи гранатою.

Коли зрозумів, що коштів він не отримає, зловмисник привів в дію вибуховий пристрій і кинув у салон автомобіля. Боєприпас випав з транспортного засобу на землю і здетонував, травмувавши хлопця та пошкодивши автівку. Після скоєного зловмисник одразу втік.

Юнака через травми від вибуху було госпіталізовано до лікарні. Йому діагностували непроникаюче осколкове  поранення попереку. За результатом судово-медичної експертизи, отримане ним тілесне ушкодження відноситься до категорії легких.

Правоохоронці встановили особу правопорушника, розшукали та затримали. Надалі суд задовольнив клопотання слідчих та обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

На місці події поліцейські вилучили осколки гранати, а під час обшуку за місцем мешкання фігуранта – згорток з особливо небезпечним наркотичним засобом канабісом, обіг якого заборонено, вагою майже 24 грами та пристрій для його вживання із залишками екстракту канабісу.

Наркотик чоловік зберігав для власного вживання. Належність осколків до бойового припасу, а речовини до наркотичної в подальшому підтвердили експерти.

За скоєне правопорушника засудили до 11-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

«На підставі зібраних доказів слідчі висунули фігуранту обвинувачення у носінні та зберіганні бойових припасів без передбаченого законом дозволу; замаху на вбивство двох осіб; розбої, вчиненому в умовах воєнного стану; умисному знищенні або пошкодженні чужого майна, вчиненому шляхом вибуху; незаконному придбанні, перевезенні та зберіганні наркотичних засобів без мети збуту. Обвинувальний акт за ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 15, п.п. 1, 6 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187, ч. 2 ст. 194, ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України поліцейські скерували до суду, який, дослідивши матеріали провадження, визнав обвинуваченого винним і призначив йому покарання у вигляді 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна», – прокоментував начальник відділення поліції № 1 Білгород-Дністровського районного відділу поліції Андрій Мащенко.

Досудове розслідування справи тривало під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.

Кинув гранату в автомобіль скуповувача брухту: житель Білгород-Дністровщини отримав вирок суду

Кинув гранату в автомобіль скуповувача брухту: житель Білгород-Дністровщини отримав вирок суду

Кинув гранату в автомобіль скуповувача брухту: житель Білгород-Дністровщини отримав вирок суду

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x