Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Черговий фейк від окупантів: у працівників ТЦК вимагають податки в магазинах

0 коментарів 20601 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Російська пропаганда стверджує, що в деяких українських магазинах ввели податок 20% для працівників ТЦК. На поширених пропагандистами фото нібито з магазину в Україні розміщено подібне оголошення, проте ця світлина та інформація на ній – черговий фейк. Про це розповіли в «Детектор Медіа», повідомляє «Бессарабія INFORM».


Поширене у соцмережах «оголошення» містить ознаки редагування. Перевірка фото «оголошення» в інструменті FotoForensics за допомогою ELA-аналізу, який виділяє зони зображення з різними рівнями стиснення, вказує на очевидні ознаки редагування.

Крім того, магазини не мають права самостійно запроваджувати податки, тим паче дискримінаційні.

Також Податковий кодекс України передбачає рівність усіх платників перед законом та недопущення будь-яких проявів податкової дискримінації, як-от соціальної, расової, національної, релігійної тощо. Місце працевлаштування також не може бути причиною дискримінації. Така дискримінація суперечить Конституції України.

До того ж, в Україні взагалі немає податків, які магазин може встановити для покупця самостійно. Існують тільки загальнодержавні та місцеві податки й збори. Загальнодержавні податки встановлює Верховна Рада, вона ж визначає перелік місцевих податків, які встановлюють місцеві ради.

«Подібними фейками російські пропагандисти намагаються зірвати мобілізацію в Україні та посіяти розбрат в українському суспільстві», ─ йдеться у матеріалі.

Черговий фейк від окупантів: у працівників ТЦК вимагають податки в магазинах
Скриншот із пропагандистського ресурсу

 

Черговий фейк від окупантів: у працівників ТЦК вимагають податки в магазинах
Перевірка за допомогою ELA-аналізу

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x