Завдали збитків на півтора мільйони гривень: браконьєрам з Ренійської громади загрожує позбавлення волі

0 коментарів 16389 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Жителям Ренійської громади, яких в січні викрили на браконьєрстві на озері Кугурлуй, загрожує від штрафу до позбавлення волі. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на обласне управління поліції.


Нагадаємо, змовившись, правопорушники 24-х та 26-ти років на човні з мотором сітками ловили рибу. Правоохоронці виявили у них 15 сіток загальною довжиною понад 3000 метрів та більш ніж 600 одиниць різних видів риби, серед якої: щука, сріблястий карась, тараня, лящ, судак, короп, товстолоб, білий амур та окунь.

Незаконний улов правоохоронці вилучили та передали на зберігання спеціалізованому приватному підприємству. На знаряддя лову і плавзасіб був накладений арешт.

Завдали збитків на півтора мільйони гривень: браконьєрам з Ренійської громади загрожує позбавлення волі

За результатами проведеної судово-екологічної експертизи, своїми діями рибалки завдали державі збитків майже на 1,5 мільйони гривень.

Як з’ясували правоохоронці, молодший за віком чоловік торік вже був засуджений за аналогічний злочин до одного року обмеження волі з випробувальним строком на один рік, а відносно старшого громадянина наразі в суді на розгляді знаходяться три обвинувальні акти також за браконьєрство.

«Отримавши висновок довготривалої експертизи, зібравши достатню кількість інших доказів, ми під процесуальним керівництвом Ізмаїльської окружної прокуратури висунули фігурантам обвинувачення за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 249 Кримінального кодексу України – у незаконному зайнятті водним промислом, яке заподіяло істотну шкоду, вчиненому групою осіб за попередньою змовою, зокрема особою, раніше судимою за кримінальне правопорушення, передбачене цією статтею. Обвинувальний акт вже скерували до суду. За скоєне чоловікам загрожує покарання штрафом від 51 тис. до 85 тис. грн або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк», – розповіла старша слідча Ізмаїльського районного відділу поліції Альона Опря.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x