Дякуємо, що читаєте нас українською💪

В Одесі нарешті повернули державі пам’ятку архітектури вартістю 75 мільйонів гривень

0 коментарів 26298 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Будівлю «Товариства взаємного кредиту», яка є пам’яткою архітектури, прокуратура повернула державі. Площа пам’ятки складає 3183 м кв, а її вартість — 75 млн гривень. Про це, із посиланням на обласну прокуратуру, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Пам’ятка архітектури місцевого значення розташована по вул. Пушкінській. Її було споруджено ще у 1903 році за проєктом архітектора Бернардацці О.Й.

Через істотні порушення умов договору оренди будівлі, прокурори звернулися до суду. Зокрема, орендар несвоєчасно сплачував кошти за користування майном. Крім того, він не проводив ремонтно-реставраційні роботи щодо відновлення пам’ятки.

Суд прийняв рішення про стягнення з відповідача заборгованості, розірвання договору та зобов’язання повернути комунальне майно. Наразі прокуратура вживає заходи щодо забезпечення виконання судового рішення.

«Робота по захисту культурної спадщини є вкрай важливою, оскільки режими охорони в м. Одеса посилилися з набуттям відповідного статусу об’єкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Режими та порядок використання таких об’єктів має чіткі вимоги та знаходиться під особливою увагою міжнародної спільноти», ─ йдеться у повідомленні облпрокуратури.

В Одесі нарешті повернули державі пам’ятку архітектури вартістю 75 мільйонів гривень

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x