Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Татарбунарська громада запрошує інвесторів долучитися до реалізації перспективних проєктів

0 коментарів 14661 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У Татарбунарській громаді влада пропонує інвесторам ділянки для будівництва сонячних та вітрових електростанцій, заводу для виробництва зеленого водню, теплиць, ставок для вирощування та розведення риби. Про це кореспондетка «Бессарабії INFORM» дізналася з проєкту інвестиційної програми на території Татарбунарської міської ради на 2024 -2028 роки, що розглядатиметься на черговій сесії 2 серпня.


У документі зазначається, що  зелений водень — це водень, вироблений з електрики, що отримана з відновлювальних джерел ( вітру, сонця, біомаси). Через те, що на території Татарбунарської громади є можливість розміщення сонячних електростанцій та існує безпосередня близькість до води озера Сасик, виробництво зеленого водню набуває чималої актуальності. Наразі на території села Білолісся діють дві сонячні електростанції на земельних ділянках площею 20 та 40 гектарів.

Громада також зацікавлена в розвиткові тепличного бізнесу та побудові теплиці. Сьогодні існує урядовий проєкт «єРобота», який розпочав свою діяльність в липні 2022 року. Цей проєкт передбачає одразу декілька програм для започаткування та розвитку бізнесу, серед яких «Своя справа», «Свій сад», «Своя теплиця» та «Новий рівень». За їх допомогою юридичні особи та ФОП (а в деяких програмах – і фізичні особи) можуть отримати грант на суму від 50 тисяч гривень до 8 мільйонів гривень.

Окрім того, в Татарбунарській ТГ мають намір розвивати рибне господарство через розбудову водоймищ та відновлення ставків для вирощування та розведення риби. Рибне господарство України відіграє значну роль у забезпеченні населення продовольством, галузей національної економіки – сировиною, а також у відтворенні природних ресурсів та підвищенні зайнятості населення. Основною метою такої ініціативи є створення сприятливих умов для розвитку рибного господарства, забезпечення населення рибою і продовольчою рибною продукцією, інших галузей економіки – сировиною для виробництва біологічно активних речовин, лікувальних препаратів, технічної та кормової продукції.

Татарбунарська громада зацікавлена у сталому розвитку та плідній довгостроковій співпраці з потенційними інвесторами. Тому ТГ пропонує інвесторам долучитись до побудови:

  • сонячних електростанцій та заводу для виробництва зеленого водню на земельних ділянках : площею 40 га, яка розташована за межами села Білолісся, площею 40 га за межами міста Татарбунари, площею 7,2 га за межами села Борисівка, площею 39,2 га за межами села Глибоке;
  • теплиць на ділянках площею 20 га та 16,42 га, які розташовані за межами села Струмок;
  • ставка для вирощування та розведення риби на ділянці площею 15,3888 га, яка розташована в межах села Баштанівка.

На фото – озеро Сасик поблизу села Борисівка

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x