Підопічні терцентру громади Ізмаїльщини проживають в неналежних умовах: деталі

0 коментарів 11286 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У кінці травня представники Офісу омбудсмана в Одеській області відвідали Суворовську громаду Ізмаїльського району. Метою візиту був моніторинг умов проживання підопічних Територіального центру надання соціальних послуг Суворовської селищної ради. Про це повідомила прес-служба омбудсмана, передає «Бессарабія INFORM».


Під час моніторингового візиту встановлено, що максимальна місткість комунальної установи становить 20 осіб, але на дату проведення відвідування там перебувала 21 людина.

Моніторингова група відмічає порушення права на достатній життєвий рівень, зокрема, не дотримано норми площі на одну особу, в деяких кімнатах  відсутні приліжкові тумби, столи та стільці. В коридорах та житлових кімнатах відчувається різкий неприємний запах.

Підопічні терцентру громади Ізмаїльщини проживають в неналежних умовах: деталі

Терцентр не має ліцензії на провадження медичної практики, тому підопічні не забезпечені належним спостереженням за станом здоров’я, в тому числі відповідно до призначень лікарів. Медична документація ведеться у формі, що не відповідає вимогам чинного законодавства. Керівництво установи не організувало проведення щорічного медичного огляду підопічних профільними лікарями.

Особові справи підопічних не сформовані, документи накопичуються хаотично, відсутні індивідуальні плани, також в деяких документах немає підписів та реквізитів.

Окрім того, необхідно забезпечити безбар’єрність (інклюзивність) до всіх приміщень терцентру, а також проведення капітального та косметичного ремонту.

Підопічні терцентру громади Ізмаїльщини проживають в неналежних умовах: деталі

За результатами моніторингового візиту готується звіт з рекомендаціями щодо усунення виявлених недоліків.

Головне фото ілюстративне

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x