«Квіткові феї» продовжують свої традиції у Тузлівській громаді

0 коментарів 9666 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У Тузлівській громаді продовжують створювати «Ірисовий рай», аби зробити своє рідне село ще гарнішим і привабливішим. Місцеві поціновувачки квітів, які об’єднались з однодумцями, уже не перший рік дарують квіткову красу односельцям. Про це, посилаючись на громаду, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Кожного року «квіткові феї» створюють ірисові локації на території громади: і не просто насаджують, а підтримують чистоту ділянок.

Багато хто замислюється над питанням: звідки посадковий матеріал, адже квітів має бути чимало для створення клумб? У громаді розповіли, що кожна учасниця місцевого клубу любителів ірисів має придбані за власні кошти сорти цієї королівської квітки. Завдяки розмноженню, “феї” обмінюються між собою тими сортами, яких у них немає, а із залишків формують Квіткові локації.

«Хто давно був в нашій Тузлівській громаді, той зараз її не впізнає. Бо ще зовсім недавно, в центрі наших сіл, росла трава, та дбайливі господарі підпасували своїх корівок. В 2018 році головна “фея” та ідейний керівник Клубу любителів ірисів Світлана Петраківська внесла пропозицію по оформленню клумб в центрі села Тузли та біля місцевих автобусних зупинок. Місцеві однодумці підтримали дану пропозицію. Пані Світлана разом зі своїм дружнім колективом загорілись бажанням посадити красиву ірисову клумбу в центрі села Тузли. І закипіла робота… Той, хто любить квіти, піклується про них, знає, що у рослин також є душа. Вони тонко відчувають людей і реагують на любов і турботу, відповідаючи взаємністю лише тому, хто не шкодує праці і часу, щоб за ними доглядати», ─ розповіли у громаді.

Світлана Петраківська також поділилась тим, як взагалі народилась ідея створити клуб любителів ірисів.

«Мрії збуваються! Давно мріяла засадити ірисами парк навпроти будинку культури. Дякуючи Тузлівському жіночому колективу, моя мрія здійснилася. Спочатку чотирнадцять шанувальниць квітів, небайдужих до краси та до свого рідного краю, взяли участь у акції “Ірисовий рай”. Акцію вирішили присвятити всім матерям нашого села і подарувати їм такий чарівний куточок краси і відпочинку. Це тільки початок. Наразі квіткових локацій набагато більше, ніж на початку 2018 року, та і помічниць вже набагато більше. Кожного року на День матері ми проводимо свято, де нагороджуємо грамотами та “орденом іриса” кращих ірисоводів року, і я дарую із власної колекції ірис. Крім того, засаджуємо нові ділянки ірисами», ─ зазначила вона.

Цьогоріч “феї” активно продавали іриси власних колекцій, а кошти направляли для потреб ЗСУ, зокрема на придбання запчастин для дронів.

«Квіткові феї» продовжують свої традиції у Тузлівській громаді

«Квіткові феї» продовжують свої традиції у Тузлівській громаді

«Квіткові феї» продовжують свої традиції у Тузлівській громаді

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x