Корупція та мовне питання ─ дві головні причини роз’єднання суспільства на думку українців

0 коментарів 17685 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Київський міжнародний інститут соціології запитав українців, чому, на їхню думку, суспільство роз’єднане. Переважна більшість опитаних пов’язала це з проявами корупції та мовним питанням. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM», посилаючись на «LIGA.net».


На першому місці за результатами опитування опинилась корупція: 16% респондентів заявили, що “дуже багато людей наживаються на війні” й “усюди процвітає корупція”.

Роз’єднаність у суспільстві українці пов’язують і з мовним питанням (14%). Ті, хто надав більш розгорнуті відповіді, заявили, що бачать “дискримінацію російськомовних українців” і наполягали на “лагідній українізації”.

13% зазначили, що причина у браку компетентності у владі, недовірі до дій влади й до офіційної інформації від влади.

11% поскаржилися на те, що люди по-різному сприймають війну. Серед конкретних відповідей були такі: “не всі регіони відчувають війну”, “немає взаєморозуміння між тими, хто на фронті та хто – у тилу”.

9% вважають, що в Україні люди “самі за себе” і “не підтримують один одного”. Такий самий відсоток респондентів заявив, що проблема у наявності колаборантів і тих, хто чекає на росію.

Корупція та мовне питання ─ дві головні причини роз’єднання суспільства на думку українців
Інфографіка: КМІС

У видання зазначили, що опитування проводилось упродовж 16-22 травня 2024 року з власної ініціативи КМІС. Телефоном опитано 1067 українців старших за 18 років, які проживають на підконтрольних українській владі територіях. Статистична похибка вибірки – 3,4%.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x