Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Кілька шахедів під час атаки на Ізмаїльський район зникли на території Румунії

0 коментарів 17496 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У ніч на 25 липня окупанти атакували ударними БпЛА типу «Shahed» із мису Чауда, Крим, та Приморсько-Ахтарська – рф. На цей раз ворог застосував 38 ударних БпЛА «Shahed-131/136», атакуючи об’єкти інфраструктури України на кількох напрямках, зокрема – південь Одеської області та центральні регіони України. Однак виявилось, що смертоносні бляшанки розгулювали не тільки в українському повітряному просторі, повідомляє “Бессарабія INFORM”.


За твердженням командувача Повітряних сил Миколи Олещука, протиповітряна оборона працювала в Одеській, Херсонській, Миколаївській, Київській, Сумській, Житомирській та Черкаській областях. В результаті протиповітряного бою збито 25 ударних БпЛА. Відбивали повітряний напад зенітні ракетні війська та підрозділи РЕБ Повітряних Сил, розрахунки мобільних вогневих груп Сил оборони України.

Однак ще три шахеди локаційно були втрачені після перетину державного кордону з Румунією. Також за повідомленням “БІ”, було зафіксовано вибух одного з дронів вже на території Румунії.

Інформацію щодо перетину україно-румунського кордону шахедами було підтверджено сьогодні й в закордонних ЗМІ. Зокрема, на румунських новинних сайтах повідомляється, що жителів повіту Тулча знову попередили на офіційному рівні про високу потенційну загрозу.

Людей попередили, що шматки дронів можуть впасти. Також за останні місяці в Тулчі армія знайшла кілька фрагментів безпілотника. Генеральна інспекція з надзвичайних ситуацій опублікувала повідомлення RO-Alert для північного району повіту Тулча, інформуючи населення про можливість падіння деяких об’єктів з повітряного простору, на території поблизу кордону з Україною. Ми ще раз зазначаємо, що роль повідомлення полягає в інформуванні та запобіганні населенню в районі, де воно передається, і його потрібно розглядати як таке!», – оголосили ISU Тулча в четвер вранці, повідомляє News.ro.

Також представники ISU просять громадян не панікувати, дотримуватися вказівок та порад у попереджувальних повідомленнях, а якщо вони не почуваються в безпеці або потребують допомоги та підтримки, телефонувати за допомогою за єдиним номером екстреної допомоги 112.

Ми чітко даємо зрозуміти, що територія нашої країни не є об’єктом атак російської федерації, і ці повідомлення спрямовані для інформування населення про те, що існує ймовірність падіння об’єктів від ураження безпілотних літальних апаратів на території Румунії“, – повідомляє ISU Tulcea.

Кілька шахедів під час атаки на Ізмаїльський район зникли на території Румунії

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x