Дунай в майбутньому може стати внутрішньою річкою Євросоюзу

0 коментарів 24651 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг переконаний, що всі країни Дунайського регіону мають бути членами Євросоюзу. На цьому глава австрійського МЗС наголосив під час нещодавнього відкриття 13-го щорічного Форуму Стратегії ЄС для Дунайського регіону (EUSDR) у Відні. Про це, посилаючись на видання “Укрінформ”, передає “Бессарабія INFORM”.


“Ми хочемо, щоб Дунай став внутрішньою річкою ЄС”, – заявив Александер Шалленберг.

За його словами, Дунайський регіон має бути у пріоритеті порядку денного Єврокомісії, а EUSDR – “випробувальною лабораторією для членства в ЄС”.

Шалленберг також підкреслив, що агресивна війна рф проти України, зокрема, засвідчила, що “розширення є нашим найбільшим геополітичним інструментом, і його треба використовувати”.

Австрійський міністр також засудив російські обстріли української інфраструктури України та перешкоджання росією свободі судноплавства в Україні.

Він назвав “неймовірно цинічним” той факт, що путін використовує продовольство як зброю.

На цьому тлі Шалленберг вказав на важливість підтримки транспортних “шляхів солідарності” для експорту сільськогосподарських товарів з України, у т.ч. Дунаєм. На його переконання, Дунай може також стати важливим логістичним вузлом у зворотному напрямку під час відновлення України.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x