В ДТП на Одещині постраждали двоє підлітків на мотоциклах

0 коментарів 12285 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У Подільському районі потрапили у ДТП і травмувалися двоє підлітків на мотоциклах 14-ти та 16-ти років. Про це, посилаючись на обласне управління поліції, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Перша подія сталась на перехресті вулиць у Подільську за участі 14-річного хлопця. Він катався на мотоциклі, не впорався з керуванням і допустив зіткнення з фургоном Оpel Vivarа.

Юнак був без мотошолома, що спричинило отримання ним черепно-мозкової травми і струсу головного мозку та подальшу госпіталізацію.

За нього понесуть відповідальність батьки, оскільки  він не досяг віку, з якого настає адміністративна відповідальність.

«Це не перший випадок, коли підліток сідає за кермо мотоцикла без законних на те підстав. Торік, коли його викрили у катанні на цьому ж двоколіснику, поліцейські попереджали батьків про можливі наслідки, складали відносно них протокол за ч. 1 ст. 184 КУпАП, якою кваліфікується ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання малолітніх та/або неповнолітніх дітей. Але дорослі висновків не зробили, потурали бажанням сина, що і призвело до його травмування. Оскільки підліток не досяг віку, з якого настає адміністративна відповідальність за порушення правил дорожнього руху, нами був складений протокол відносно його батьків вже за ч. 3 ст. 184 КУпАП. Йдеться про вчинення неповнолітніми правопорушення, відповідальність за яке передбачена цим Кодексом. Її санкція тягне за собою накладання штрафу на батьків або осіб, які їх замінюють, від 850 до 1700 гривень», – зазначила начальник сектору ювенальної превенції Подільського районного управління поліції Катерина Нігрецкул.

В ДТП на Одещині постраждали двоє підлітків на мотоциклах

В ДТП на Одещині постраждали двоє підлітків на мотоциклах

Друга пригода трапилась в одному з сіл Куяльницької громади за участю підлітка. Юнак 16 років був п’яним за кермом, до того ж не мав посвідчення водія відповідної категорії. Під час катання на мотоциклі по селу юнак не впорався з керуванням, впав та забив ногу. Відносно нього поліцейські склали одразу три протоколи про адміністративні правопорушення.

«Перевірка хлопця на стан сп’яніння показала, що він був п’яний, ще й не мав посвідчення водія відповідної категорії. Відносно юнака складені адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 130 (керування транспортним засобом особою, яка перебуває у стані сп’яніння), ст. 124 (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортного засобу) та ч. 2 ст. 126 (керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом) КУпАП. Хлопцю загрожує покарання штрафом у розмірі 17-ти тисяч гривень», ─ йдеться у повідомленні поліції.

Адміністративні матеріали скеровані до суду.

В ДТП на Одещині постраждали двоє підлітків на мотоциклах

В ДТП на Одещині постраждали двоє підлітків на мотоциклах

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x