«Укрпошта» забула, для кого працює: в громаді Болградського району масово скорочують листонош

0 коментарів 11232 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У кінці травня Бородінська селищна рада Болградського району звернулася до акціонерного товариства «Укрпошта» щодо збереження робочої одиниці листоноші у відділеннях громади. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на рішення сесії Бородінської селищної ради від 28 травня поточного року.


У депутатському зверненні наголошується на тому, що на Одещині в селах з населенням меншим, ніж дві тисячі чоловік, функціонують стаціонарні відділення «Укрпошти».

Тому відтепер листонош, що розносили пенсії та періодику, в населених пунктах скорочують. Обурені мешканці звертаються до Бородінської селищної ради з проханням врахувати їхню думку та не допустити скорочення листонош. Але, на жаль, місцева влада вплинути на державне підприємство не має змоги.

Як зазначається в документі, Бородінська громада ще в 2021 році підписала з Одеською дирекцією «Укрпошти» Меморандум про співробітництво. З боку селищної ради були виконані всі домовленості: ремонт та облаштування поштових відділень у віддалених населених пунктах громади. При цьому з боку Одеської дирекції «Укрпошти» жодна з домовленостей не була втілена у життя. Більш того, наразі спостерігається масове скорочення листонош, які ще працювали до цього часу.

Депутати констатують, що, створюючи комфорт для своїх працівників, «Укрпошта», схоже, забула, для кого вона працює. На превеликий жаль, сільське населення старіє, а молодь виїздить на заробітки. Люди не можуть вчасно отримати пенсію. А періодичні видання повинні надходити також вчасно та доставлятися на подвір’я.

«Зі свого боку Бородінська селищна рада готова надати безкоштовне використання та ремонт приміщень для нормальної роботи поштових відділень і листонош в селах нашої громади.

Ми як депутати Бородінської селищної ради закликаємо врахувати думку жителів громади та просимо не допустити скорочення листонош. Це надасть можливість уникнути незручностей під час отримання пенсій та інших соціальних виплат, здійснювати сплату комунальних послуг та своєчасно отримувати періодичні видання, що також дуже важливо для сільських жителів», – підкреслюється в листі-зверненні.

Фото ілюстративне

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x