Одещина стала лідером в Україні по збиранню зернових

0 коментарів 26865 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Україні по збиранню зернових лідирують аграрії Одещини, які обмолотили 85,7 тисяч гектарів. По урожайності попереду сільгоспвиробники Тернопільщини з показником 78,1 ц/га. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Міністерство аграрної політики та продовольства України.


Шістнадцять областей вже збирають ранні зернові культури. Сім областей розпочали збір ріпаку. Його обмолочено на 31,7 тис. га, намолочено – 63,6 тис. тонн.

Загалом обмолочено 209,8 тис. га зернових та зернобобових, намолочено 721,4 тис. тонн нового врожаю.

Зокрема:

  • пшениці – обмолочено 36,2 тис. га, намолочено – 112,8 тис. тонн при врожайності 31,2 ц/га;
  • ячменю – обмолочено 145,8 тис. га, намолочено 545,7 тис. тонн при врожайності 37,4 ц/га;
  • гороху – обмолочено 25,9 тис. га, намолочено 56,3 тис. тонн при врожайності 21,7 ц/га.

Нагадаємо, що на Одещині найбільші позитивні зміни покладають на меліоративні системи, які нині капітально реконструюються і плануються до вводу в експлуатацію вже цього року.

Аграрії Одещини вже поступово починають збір урожаю. На півдні області  вже збирають ячмінь та пшеницю. Цього року очікується й рекордний врожай баштанних.

Також на Одещині розпочато експериментальне вирощування бавовни. У нашому регіоні дев’ять підприємств виявили бажання засіяти експериментальні поля з бавовником. Загальна площа – трохи більше п’яти гектарів. Нині стан посівів у господарствах різний: все залежить від того, в якій зоні його вирощують. На полях зрошення посіви кращі, ніж на богарі.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x