Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Одещина може залишитись без врожаю соняшника? ─ посіви атакують шкідники

0 коментарів 19035 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У Держпродспоживслужбі оприлюднили сигналізаційне повідомлення управління фітосанітарної безпеки, що стосується шкідника, який атакує посіви соняшника. Спостерігається заселення рослин павутинним кліщем. Про це, посилаючись на ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області, повідомляє «Бессарабія INFORM».


 Фахівці наголошують, що інтенсивному розвитку та поширенню цього шкідника сприяють цьогорічні погодні умови, а саме висока температура повітря і низька відносна вологість повітря.

«Слід відзначити, що донедавна павутинні кліщі майже не шкодили соняшнику. Будучи поліфагами, вони віддавали перевагу сої, овочевим та плодовим культурам, але зміна клімату призводить до поширення нових, нетипових для України видів», ─ йдеться у повідомленні.

Кліщі заселяють переважно нижній бік листків, де живуть у павутині. Через пошкодження кліщами, рослини можуть передчасно закінчувати вегетацію.

Одещина може залишитись без врожаю соняшника? ─ посіви атакують шкідники

Крім того, у зв’язку із різкими перепадами температур від високих до низьких, значно підвищився рівень загрози масових уражень посівів соняшнику пероноспорозом. Рівень ураженості рослин може досягати 50-60%, а недобір врожаю – 50%.

Одещина може залишитись без врожаю соняшника? ─ посіви атакують шкідники

Також «сигнал» від управління фітосанітарної безпеки стосується шкідників і хвороб на посівах соняшнику: заселення геліхризових попелиць, живлення гусениць бавовникової совки І покоління, ураження соняшнику септоріозом та іржею.

У Держпродспоживслужбі наголосили, що всі роботи з обмеження чисельності шкідливих організмів необхідно проводити лише дозволеними препаратами з «Державного реєстру пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні».

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x