Народні депутати знову заговорили про «економічне бронювання»: скільки коштуватиме відстрочка для чоловіків

0 коментарів 11529 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У Верховній Раді вчора, 11 червня, оприлюднили проєкт закону за номером 11332 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей сплати воєнного збору за бронювання військовозобов’язаних. Деталями про новий законопроєкт та про те, скільки коштуватиме чоловікам відстрочка, поділився на своїй сторінці один з ініціаторів, голова комітету Ради з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Як розповів Д.Наталуха, у майбутній документ заклали концепцію «економічного бронювання», яка дозволить зберегти для економіки важкозамінних спеціалістів.

«В умовах війни економіка — це зброя. Ми можемо боротись за власну свободу лише до тих пір, поки у нас є для цього ресурси. Це дуже проста формула, яку озвучив Президент Зеленський: «Або працюєш, або воюєш». В ці часи робота будь-якого бізнесу залежить від прогнозованості, і перше питання, яке турбує більшість виробників сьогодні, – це чи зможе він зберегти для себе критичних працівників?», ─ йдеться у дописі.

За словами парламентарія, кожен субʼєкт господарювання, який сплачує підвищений військовий збір у 20 000 грн на місяць за працівника — має можливість його забронювати. Сплата підвищеного збору відбувається не працівником, а самим бізнесом. Він сам визначає, хто для нього найбільш критичний, і підтверджує це відповідними податками.

«Бронювання поширюється на кожен субʼєкт господарювання, що нівелює проблему, наприклад, з неможливістю броні для представництв міжнародних компаній чи ФОПів. Останні можуть забронюватися, якщо підтвердять реальне ведення діяльності протягом останнього року», ─ наголошується у повідомленні.

Кабмін визначатиме відсоткову межу заброньованих та процедуру.

«Незабаром ми подамо два альтернативних законопроєкти, що будуть включати: модель із бронюванням за рівнем зарплати у понад 35 тис. грн,  також змішану модель — 35 тис. грн зарплати для найманого працівника, 20 тис. грн військового збору для ФОП. Так, це амбітний крок, але саме він здатен забезпечити безперервну та прогнозовану роботу наших підприємств», ─ зазначив Д.Наталуха.

Народні депутати знову заговорили про «економічне бронювання»: скільки коштуватиме відстрочка для чоловіків

 

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x