На Одещині зафіксували надзвичайну спеку: чим це загрожує

0 коментарів 11691 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Одеській області, як і по всій Україні, встановилась спекотна погода. Температурні показники перевищують середню високу температуру регіону щонайменше на 10°C. Коли це триває кілька тижнів, йдеться про надзвичайну спеку. Про це, із посиланням на Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Як наголошують фахівці, надзвичайна спека виснажує та негативно впливає на організм. Зважаючи на це, медики радять уникати зайвих фізичних навантажень, правильно харчуватися й пити, дотримуватися режиму дня.

Крім того, спеціалісти підкреслили, що електричні вентилятори можуть забезпечити комфорт, але коли температура повітря досягає критичної позначки, вони стають неефективними. Тож кращим способом є прохолодний душ або ванна, проте і тут треба бути обережними тим, хто має серцево-судинні захворювання.

Медики також радять уникати занадто гарячої та важкої (жирної) їжі, адже вона зумовлює додаткове теплове навантаження для тіла.

Власників авто попередили про можливі негативні наслідки, якщо залишати у транспорті дітей або тварин.

«Ніколи не залишайте немовлят, старших дітей і домашніх тварин у припаркованому автомобілі, навіть з відкритими вікнами. Коли залишаєте авто, переконайтеся, що всі вийшли. Не забувайте напувати своїх домашніх тварин: давайте їм багато свіжої води, при цьому залишайте воду в тіні», ─ йдеться у дописі.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x