“Коли я прийшов до військової частини, то вже знав все про роботу оператора БпЛА”: історія дизайнера з Ізмаїла, який долучився до лав Нацгвардії

0 коментарів 9774 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


З початком повномасштабної військової агресії з боку рф до лав Нацгвардії України приєдналися представники багатьох спеціальностей. Військовій справі швидко навчилися моряки, вчителі, журналісти, хлібороби, водії і сантехніки. Однією з затребуваних військових спеціальностей стала пріоритетна в сучасному бою професія оператора БпЛА. Оператори безпілотників мають можливість за допомогою дронів бачити ворога, тому їх називають очима артилерії. Історію нацгвардійця з Ізмаїла, який став одним із керуючих «пташкою», розповіли у військовій частині 3058 НГУ, передає “Бессарабія INFORM”.


Як зазначається, у цивільному житті Олексій працював дизайнером інтер’єрів, тому відразу після закінчення творчих проєктів замовників пішов служити до військової частини 3058 Південного ОТО Національної гвардії України. Серед існуючих спеціальностей хлопець обрав саме посаду оператора БпЛА.

"Коли я прийшов до військової частини, то вже знав все про роботу оператора БпЛА": історія дизайнера з Ізмаїла, який долучився до лав Нацгвардії

«Коли я прийшов до військової частини, то вже знав все про роботу оператора БпЛА, знав, як працюють всі комплектуючі БпЛА. З таким набором інформації мені здавалося, що я можу сам його зібрати при наявності відповідних деталей. Одне лякало: якщо зараз мені скажуть, що такої посади немає у військовій частині, або запропонують зачекати. Але, на щастя, такого не сталося. І я став одним із військовослужбовців НГУ, де разом з побратимами робимо свій внесок у наближення перемоги», – розповів Олексій.

У цивільному житті Олексій декілька років працював дизайнером, робив заміри, креслив плани будинків. В професії дизайнера важливий творчий підхід, який межує з точними розрахунками, як на накреслених планах, так і в фінансах. Саме розрахунок важливий і для оператора дрона, бо, як і дизайнер, він не може бути халатним та неуважним. Його помилка може коштувати як втратою безпілотника, так і взагалі провалом операції.

"Коли я прийшов до військової частини, то вже знав все про роботу оператора БпЛА": історія дизайнера з Ізмаїла, який долучився до лав Нацгвардії

Коли хлопець пішов до війська, йому дуже хотілося, щоб вибір професії не був спонтанним. Олексій заздалегідь готувався – вивчав інформацію, що стосується роботи БпЛА, їх модифікації, функціональність, технічні характеристики та наповнення. Розуміння того, що цивільні навички дозволяють опанувати цю професію, надавало впевненості.

«Під час своєї цивільної роботи я завжди робив 3D візуалізацію інтер’єру. Це дозволяє мені оцінити ландшафт, на якому буде працювати дрон, і подумки намалювати траєкторію польоту. Оскільки мені доводилося багато часу проводити на будівництві і по 12 годин підряд малювати ескізи, спілкуватися з працівниками, будівельниками, підрядниками, це тримало мене у добрій фізичній формі, тобто фізичні навантаження, які існують у війську, я маю долати легше», – розповів нацгвардієць.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x